Zloženka s spomini

10. 11. 2014

Pretekli vikend sem izdelala zloženko v kateri so moji najpomembnejši (in tudi najljubši) spomini. Podarila sem jo stari mami, vam pa podarjam postopek do izdelave le-te 🙂

Prva stvari pri albumu, zloženki in podobnih zadevah so fotografije. Vedno jih razvijem z belim robom, kar mi prihrani veliko dela. Včasih sem jih namreč nalepila na bel papir in obrezala – naporno že v samem štartu.

DSC_0911 [ustvarjalni blog]

Druga stvar je podlaga in papir – za zloženko in platnice albuma naj bo trden, debel karton, ki ga oblečemo s papirjem (ki naj bo dovolj trd) – potiskan papir naj se ujema s fotografijo. Postopek je prikazan na eni od prejšnjih objav, tukaj pa je kratek povzetek. Vmes sem dodala trak, s katerim album na koncu povežeš.

spominski sliki2DSC_0928 [ustvarjalni blog]spominski sliki3

Tretja stvar in zelo pomembna je lepilo. Za lepljenje tovrstnih zadev vedno uporabljam obojestranski lepilni trak. Je močan, neviden, ne guba papirja, obstojen (po nekaj letih ne bo fotografija odpadla z nalepljene podlage). Pri rezanju traku si pomagamo z nelepljivimi škarjami.

Potem pa akcija! Meni najljubši del – sestavljanje, dekoriranje, senčenje… Izrežite različne motive, uporabite rožice, trakove, štance, tekoče perle, bleščice, polovične perlice, dopišite pomembne dogodke in zanimive komentarje.

DSC_0962 [ustvarjalni blog] spominski sliki4

DSC_0967 [ustvarjalni blog]

Pa veselo na delo 🙂

< Nazaj na postopke in ideje