Zahvala v doma izdelani kuverti

7. 8. 2012

Najbrž tudi vi naredite kdaj kakšno čestitko, zahvalo ali drugo darilo, ki ne gre v navadno kuverto in zato jo morate izdelati sami. Kadar to ne pošiljate po pošti, lahko izdelate preprosto ovojnico s pomočjo šestila, ravnila, škarij in kosti za prepogibe.

1. Za zahvalo sem vzela kar pisan kartonček velikosti 15 x 15 cm iz kompleta Animal, First Edition Paper. Nanj sem potem lepila ostale manjše, zapisala datum, izrezala črke s kovinsko šablono Sizzix, Vintage Market in jih premazala z bleščečim premazom Glossy Accents, besedo Hvala pa sem odtisnila z novimi slovenskimi napisi štampiljk, ki jih boste kmalu lahko našli v naši spletni trgovinici 🙂 z barvo Peacock Feathers iz kolekcije Spring, Distress blazinic. Dodala sem še nekaj polovičnih kamenčkov.

Trakovi besedila, ki gledajo na list papirja, kjer bo fotografija, niso zalepljeni. Zalepijo se naknadno, ko je fotografija že postavljena na svoje mesto.

2. Nato sem zahvalo položila na večji karton in okoli nje z embossing paličico naredila utore za prepogibe. Vzela sem šestilo, odmerila na vsaki strani utora sredino in narisala polkrog. To sem odstrigla s škarjami in prepognila izrezane prepogibe. Te sem utrdila s kostjo za papir.

3. Kako sem kuverto rožica zaprla si oglejte na spodnjih fotografijah.

4. Kuverto lahko nato še dekorirate – zavežete svilen trak, dodate rožice, kamenčke
< Nazaj na postopke in ideje