Z reliefno srajčko naredimo odtis

14. 3. 2017

Tokrat bom pokazala kako z reliefno srajčko naredimo odtis. To ti bo prišlo prav, če imaš nekatere vzorčke reliefnih srajčk, ki so ti zelo ljubi in bi jih rada uporabila še na drugačen način, oziroma si želiš eksperimentirati. Če tega še nisi preizkusila, ti predlagam, da poskusiš, ker boš navdušena 🙂 Jaz sem komaj nehala štempljati 🙂

Z reliefno srajčko naredimo odtis

Najprej potrebuješ seveda najpomembnejšega pomočnika, to je strojček Cuttlebug, ki ti služi tako za izdelovanje reliefa, kot tudi za izrezovanje motivov z različnimi kovinskimi šablonami. Poleg strojčka in nadomestnih plošč (če imaš zvite ti priporočam druge), potrebuješ še poljubne reliefne srajčke, različne blazinice za odtiskovanje ter čistilo. Jaz sem uporabila barvne blazinice My favorite things, Versafine, Encore, Tsukineko Brilliance.

Postopek je pravzaprav zelo enostaven. Najprej odpreš reliefno srajčko in potipaš relief. Načeloma je pri mojih srajčkah prišlo najlepše, če sem barvo nanesla na tisti del srajčke, ki je bolj izbočen. Visok del reliefa bo bel, nepobarvan, medtem ko bodo vdolbinice barvne. Po odtisu ne pozabi srajčko očistiti. Jaz sem uporabila kar čistilne robčke našega malčka in papirnate brisače, s katerimi sem srajčko še posušila, da sem lahko nadaljevala z odtiskovanjem.

z reliefno srajčko naredimo odtis 1

Naredila sem še cel kup drugačnih odtisov…z reliefno srajčko naredimo odtis 2

Manjše nezgode – dvojni odtisi…

z reliefno srajčko naredimo odtis 5Nasvet: če imaš zvito ploščo za izdelovanje reliefa, se ti odtis najverjetneje ne bo posrečil. V tem primeru bo premaknjen, dvojni odtis. Predlagam ti, da srajčko ne spustiš skozi strojček s krajšim delom naprej, temveč s širšim, kot je prikazano na sliki.

In še nekaj končnih izdelkov

z reliefno srajčko naredimo odtis 4 z reliefno srajčko naredimo odtis 3

< Nazaj na postopke in ideje