Washi trakovi in pripomoček za razpršitev barve iz flomastra

15. 5. 2014

Tim Holtz ima res neverjetne ideje. Tokrat je iznašel pripomoček s katerim lahko barvo iz flomastra, ki je na vodni osnovi, razpršimo, kot, da bi uporabljali barvo v razpršilu. Izdelali boste unikatna ozadja in vaši izdelki bodo dobili globino. Uporabite jih lahko skupaj s plastičnimi šablonami.

Kako ga uporabite z distress markerji:

1. Rahlo odvijte vijak na strani pripomočka. Odstranite pokrovček na flomastru in ga vstavite v stransko odprtino. Flomaster naj “sede” z ravnim delom držala do robu na nastavku (glejte sliko). Zavijte vijak, a ne preveč!

DSC_2697 [ustvarjalni blog]

2. Pripomoček držite navpično (flomaster je medtem postrani) in stisnite pumpico. Če želite rahlo razpršitev barve na večji površini, držite pripomoček višje, za močnejše barve na manjši površini pa držite pripomoček nižje. Za boljši rezultat poskusite najprej na pisarniškem papirju.

DSC_2699 [ustvarjalni blog]

Če želite uporabiti druge flomastre in so ti debelejši od distress markerjev, popolnoma odvijte vijak in odstranite valjček, ki je v stranskem držalu – tako se odprtina poveča tudi za debelejše flomastre.

Malo sem se poigrala in nastale so spodnje čestitke z washi samolepilnimi trakovi v meni ljubih barvnih odtenkih – ki jih sicer ne uporabljam na čestitkah, ampak na sebi 🙂 🙂 🙂 Je bil en majhen barvni izziv 😉 Mi je en majčkeno zmanjkalo časa za prikaz uporabe plastičnih šablon – kar pa pride kmalu na vrsto.

DSC_2757 [ustvarjalni blog]

DSC_2756 [ustvarjalni blog]
DSC_2747 [ustvarjalni blog] DSC_2744 [ustvarjalni blog] DSC_2740 [ustvarjalni blog]

 

< Nazaj na postopke in ideje