Velikončno ustvarjanje z najmlajšimi

18. 4. 2019

Velikonočno ustvarjanje z najmlajšimi popestrite z zabavnimi izdelki. Naše letošnje ustvarjarije so nastale med bolniško našega najmlajšega. Super ideje za ustvarjalni konec prazničnega tedna!

Izdelala sva luštne kokoške in piščančke. Pa čisto enostavno! Na karton sem narisala kokoške in piščeta in jih izrezala, potem pa sem Otu dala barvo, da je vse pobarval (oranžno/rumeno), na koncu je s prsti odtisnil še bele in rdeče pike. Kokoškam sem dodala oči, ki sem jih posebej narisala na bel papir, kljun in oranžno perje. Uporabila sva akrilne barve, čopič, zaščitno podlogo, lepilno pištolo in belo tekoče lepilo. In ja, te čudovite kokoške lepšajo tudi naš pomladni venček 🙂

Velikončno ustvarjanje z najmlajšimi

Seveda je bil Oskar zelo razočaran, ker sva dopoldne ustvarjala sama. Tako so popoldne nastale še druge ustvarjarije.

Kokoške s posodico za pirh

Iz kartonaste škatle od jajc izrežemo vogalno posodico s pregradnim delom. Iz ene škatle lahko dobimo največ 2 posodici. Ker bo praznih jajčnih škatel v prazničnih dneh veliko, boste kokoške brez težav izdelali. Potrebujete še perje, lepilno pištolo, migetajoča očesa, filc in moosgumi (penasto gumo).

Zajčki

Naj letos zajček sorodnikom prinese pirh 🙂 Zajčka sva izdelala iz velike sladoledne palčke, kosmate žičke,  kosmatih kroglic pompom, zobkov (iz papirja) in očes (v kolikor jih želite dodati). Lepila sem s pištolo za vroče lepljenje.

Velikonočni venček na vhodnih vratih

Včasih, ko hodiš o gozdu vidiš polno stvari, ki jih želiš nesti s sabo. Gašper pravi, da imam na srečo samo dve roki, tako, da je zaloga, ki jo prinesem domov omejena 🙂 Na zadnjem sprehodu sem nabrala nekaj vejic z mačicami in pobrala cel kup zvitih paličic. Ta venček je bolj minimalističen, narejen samo iz oljčnih vejic in vejic z mačicami. Na obroč sem z zlato vrvico privezala vejice, nanje nalepila nekaj velikih rožic in dodala lesen križ. Lepila sem s pištolo za vroče lepljenje.

< Nazaj na postopke in ideje