Večja čestitka

26. 1. 2014

Včasih za kakšno priložnost, uspeh, podarimo le čestitko (npr. za vselitev v novi dom, uspešno opravljen vozniški izpit…) in kakšno malenkost. Če je temu tako, naj bo čestitka večja, da pride bolj do izraza. Ta je velikosti 20 x 20 cm.

DSC_0373 [1600x1200]

Uporabimo lahko že vnaprej pripravljene čestitke velikosti A5, velikosti A4 ali velikosti 20 x 20 cm. Osnovo za čestitko lahko izdelamo tudi sami iz tršega kartona (vsaj 150 g), in pri tem ne pozabimo na izdelavo ovojnice.

Pri teh večjih čestitkah so kovinske šablone za osrednji motiv skoraj neuporabne, saj je marsikatera premajhna, da bi prišla do izraza. Zato lahko uporabimo svojo domišljijo in motiv (naj bo enostaven)  sami izrežemo iz potiskanega papirja – ta naj bo čimbolj enoten, vzorčast – pikice, črte, vijugice.. (brez različnih narisanih motivov), sicer bo oko hitro ujelo motiv na papirju in ne celotne “slike”, ki jo bomo sestavili. Robove papirja nato osenčimo z distress blazinicami in naredimo prehod iz ozadja na motiv. Če za senčenje nimate penastih blazinic z držalom, se lahko senčenja lotite tudi z blazinicami za odstranjevanje ličil (te naj se ne cufajo) – postopek pa prikažem še v tem tednu, tokrat le slikica pripomočkov…

DSC_2005 [ustvarjalni blog]

Stvari, ki niso tako pomembne na sliki lahko izrežemo iz belega papirja (uporabila sem kovinsko šablono z ograjico) ali pa jih odtisnemo na bel papir in nato izrežemo (štampiljka oblaki). Nato dodamo gumbe, kovinske dodatke (tukaj je ključ), trakove, rožice… Ker sem odtisnila štampiljko s črno blazinico, sem potem še ostale “izrezke” obrobila s črnim pisalom. Ključ sem prilepila z Dove prozornim lepilom, ki res odlično drži.

DSC_0374 [1600x1200]

DSC_0375 [1600x1200]-vert

< Nazaj na postopke in ideje