Bi radi naredili vaš odtis večbarven in unikaten? Tokrat nam je Simona prikazala zelo uporaben in enostaven postopek uporabe Distress markerjev na štampiljkah.1. Stvari, ki jih boste potrebovali: - štampiljka - akrilni blok - papir (Specialty stamping paper od Rangerja) - vodni čopič ZIG z ozko konico - distress markerje - papirnato brisačo

  2. Barve distress makerjev (Fired Brick, Barn Door, Rusty Hinge, Wild Honey, Shabby Shutters, Peeled paint, Bundled Sage, Vintage Photo) uporabljeni pri tem prikazu in Hero Arts štampiljka.

  3. Najprej pritrdite štampiljko na akrilni blok. Štampiljko pobarvajte z distress markerji. Najprej nanesete eno barvo, nato drugo…itd. Pobarvati morate celo štampiljko. Časa imate dovolj, da lepo počasi pobarvate štampiljko in ne rabite se bati, da bi se barve markerja posušile. Tudi ni vam potrebno skrbeti, da boste z eno barvo markerja zamazali konico drugega markerja. Ti so narejeni posebej zato, da lahko barve mešate brez vsakih skrbi.

4. Ko ste pobarvali želeno površino štampiljke, ste pripravljeni na odtis štampiljke. Da boste reaktivirali ponovno vse barve, ki ste jih nanesli na štampiljko, dahnite z usti topel zrak na štampiljko (s tem barve navlažite) in nato naredite odtis na papir.

5. Odtis štampiljke na papirju.

6. Sedaj lahko uporabite ZIG vodni čopič super detail in pobarvate cvetove. Uporabo ZIG čopiča že poznate iz prejšnjega postopka…J

7. Za poudarjanje detajlov v cvetovih lahko uporabite distress markerje.

8. Za konec pa še papir obrežete in sestavite vašo voščilnico.