»Uarrrrrr!« Prihajajo dinozavri!

16. 2. 2014

»Če boš priden in šel po kosilu spat, dobiš dinozavra!« je bila sobotna motivacija našega Jakoba, ki mu sicer nemirni otroški duh ne da miru, da bi bil pet minut pri miru. Ne vem kaj se dogaja z otroci – ali pa z nami starši, ampak včasih smo se še znali zaigrati, danes pa…

Dinozaver_01 [800x600]
Skratka, po spanju se je na mizi »pojavil« ustvarjalni komplet »Pobarvaj svojega dinozavra – hranilnik« , ki ne zahteva nobenih predznanj in minimalne ročne spretnosti – skratka ravno pravšnji za dobro uro ustvarjanja. V škatli se nahaja keramični dinozaver – hranilnik, komplet barvic in čopič. Barve je potrebno še malce zaliti z vodo in dobro premešati, kajti sicer vam jih bo zmanjkalo ali pa se jih sploh ne bo dalo nanašati.

Dinozaver_02 [800x600]
Dinozaver_03 [800x600]
Naš Jakob je osnovno barvanje z lilo barvo opravil povsem suvereno, edino paziti je bilo potrebno, da ne bi slučajno zmanjkalo omenjene barve. Sledilo je barvanje hrbtnih grebenov in lepotnih pik izumrlega plazilca. Barve se sušijo hitro, zato je bojazen odveč, da bi postal mali ustvarjalec dvonožna paleta.

Dinozaver_04 [800x600]
Največ preglavic so našemu štiriletnemu mojstru delali zobje in očesa, kjer je bilo potrebno nekaj več pozornosti. Verjetno bi utegnil narediti tudi lepše, če se ne bi zopet začel pojavljati »nemirni duh«: »Jaz ne bi več barval, grem dol k atu in mam’.« Ej, ti otroci… Pa je še ati potem popravil nekaj malenkosti.

Dinozaver_05 [800x600]

Toda dan kasneje je bil dinozaver zopet aktualen. Romal je po hiši in obiskoval rastline ter igrače, ogledal si je tektonski jarek v školjki, se spustil v pajčevinasto deželo pod kavčem , brezglavo dirjal mimo sklede želejastih bonbonov  in v špajzu podrl kompote. Potem pa »klik«: čemu ima za vratom režo? Ne, ni bil šlampast kamenodobni mesar, ki je pustil nedokončano delo, marveč je to reža za kovance. »Kovanci?« »Jap, za kovance.« Oba tamala dva sta po hiši začela iskati kovance in jih metati v nenasitnega tiranozavra, dokler ni atiju zmanjkalo drobiža v denarnici in vseh žepih – na srečo ali žalost, ker je bil ta čas pri hiši mir…

gašper

Dinozaver_06 [800x600]

 

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili