Torbica iz papirja za darilno kartico

28. 10. 2012
Simona je poskrbela, da darilna kartica najde svoje mesto med papirčki. Naredila je čudovito torbico, ki je vse prej kot običajna papirnata kuverta, ki jo zadnje čase pogosto poklanjamo za darila.
 
 
1. Stvari, ki jih boste potrebovali:
– 2 potiskana papirja velikosti približno 9 x 2 cm
– 2 potiskana papirja velikosti približno 1,2 x 7 cm
– potiskan papir, s katerim boste izrezali oval
– 1 cm “ježka” za zapenjanje
– Crop a Dile (ali kakšen drug luknjač za zakovice)
– obojestranski lepilni trak alilepilo
– 4 razcepke
– rezalni pripomoček
2. Izrežite papir velikosti 15 x 15 cm, če še ni tak v originalu, in ga prepognite papir kot prikazujejo fotografije.
 
Pozorni bodite na kote. 
 
 
 Naredite 4 pregibe na strani.
 Nato srednji del stisnite skupaj.
3. Na slikah lahko vidite izgled torbice iz strani, če ste vse pregibe naredili pravilno.
 

Razprta torbica z vsemi pregibi.

4. Model torbice v barvnem papirju.
 
5. Potrebujete 2 trakova iz papirja za dekoracijo torbice, velikosti približno 9 x 2 cm. Le-te lahko obrežete s poljubno robno štanco in tako torbici dodate poseben čar. Nalepite ju na zgornji del torbice.
 
 
 
6. Nato na robnih zavihkih nalepite obojestranski lepilni trak oziroma nanesite lepilo. Pazite, da ne boste lepila namazali čez pregib! Če ga boste, se vam torbica ne bo pravilno odpirala oz. ne boste mogli vanjo položiti darilne kartice J
 
7. Ko zalepite vse 4 strani.
 
8. Z izdelavo torbice ste skoraj končali…
 
9. Vzemite 2 trakova velikosti 12 x 70 mm, ki bosta služila za ročaja na torbici. Trakova na obeh straneh preluknjate z luknjačem Crop a Dile ali Fiskars. Luknjice naredite po občutku. Prav tako naredite luknjice na torbici.
 
10. Z razcepki boste pritrdili ročaja na torbici. Še  malo, pa smo pri koncu J
 
11. Potrebujete samo še zapenjalo za torbico. S kovinsko šablono izrežite oval s šablono Spellbinders (najmanjša ovalna šablona), izrezek prepognite na pol in eno polovico namažite z lepilom ali uporabite obojestranski lepilni trak. Priporočam močnejši lepilni trak oz. močnejše lepilo. To zalepite zgoraj na sredino zadnjega dela torbice.
 
12. Ježke za zapenjanje nalepite na zapiralo. Ježek nato namažite z lepilom (v kolikor ni samolepljiv) in zapiralo pritisnite na prednji del torbice, da bo nalepljen na pravem mestu. 
 
13. Končni izdelek J
Po želji lahko dodate na torbico še kakšen napis. V spletni trgovini Ustvarjalni dotik vam je na voljo veliko slovenskih štampiljk, ki bi se lepo podale na takšno torbico. A to prepuščam vaši domišljiji J
< Nazaj na postopke in ideje