Ameriška firma Hero Arts iz Kalifornije je sinonim za kvaliteten ustvarjalni material. Ravno ta kvaliteta v kombinaciji z inovativnimi produkti ji daje mesto v peščici vodilnih podjetij na svetu te branže. Najbolj znan izdelek v njihovi ponudbi so seveda štampiljke Hero Arts.Podjetje Hero Arts je začelo svojo poslovno pot v zgodnjih sedemdesetih letih. Jacqueline Leventhal, učiteljica umetnosti in fotografinja, je začela s proizvodnjo gumijastih štampiljk, ki jih je prodajala svojim študentom, pa tudi na raznih sejmih, shodih in podobnih dogodkih. Očitno je imela dober občutek za estetiko in potrebe trga, zato je v začetku osemdesetih začela prodajati štampiljke po celi državi, tudi pošiljke v tujino niso bile redke.Hero Arts je še vedno družinsko podjetje. Jacqueline je vodja oddelka za umetnost, njen sin Aaron pa skupaj z ženo Lauro vodi celotno podjetje. Hero Arts je eno redkih velikih podjetij, ki še ni preneslo celotne proizvodnje v dežele tretjega sveta, saj velik del proizvodnje vendarle ostaja na ameriških tleh. Še več: z načinom proizvodnje in odnosom do okolja, imajo certifikat zelenega podjetja. Če boste dobro pogledali na njihove štampiljke, ga boste z lahkoto opazili.

Sedež podjetja v Kaliforniji  Hero Arts izdeluje predvsem štampiljke Hero Arts je najprej in predvsem podjetje za proizvodnjo štampiljk. Izdelujejo tri vrste teh: še vedno izdelujejo lesene s katerimi so začeli svoj posel, gumijaste s peno, pred leti pa so dodali še prozorne štampiljke.Lesene štampiljke Hero Arts, ki se tako imenujejo zgolj zaradi lesenega držala, imajo penasto podlago, na katero je pritrjen motiv iz naravne gume. Lesena držala so pri njih vedno iz javorjevega lesa s FSC certifikatom, ki promovira trajnostno gospodarjenje z gozdom. Zaradi odlične gume sodijo njihove štampiljke v sam vrh po kvaliteti. Posledično je odtis zelo čist – tudi pri zahtevnejših motivih. Na splošno v podjetju Hero Arts dajo veliko na varstvo okolja. Podjetje dobi kar 80% energije neposredno od sonca (68 kW sončna elektrarna postavljena leta 2004). Preostalih 20% pa dobijo od vetrne energije. Za cilj so si zadali zmanjševanje embalaže, količine odpadkov in porabe energije. Tudi dobavitelje izbirajo glede na njihovo trajnostno naravnanost oziroma jih prosijo, da le to čim bolj spoštujejo.

Gumijaste štampiljke (cling stamps) so prav tako izdelane iz odlične naravne gume. Od lesenih se ločijo po tem, da niso nameščene na lesena držala, pač pa imajo »na hrbtu« peno z natisnjenim motivom. Štampiljko kombiniramo z akrilnim blokom. Tudi te štampiljke odlikuje zelo čist odtis, poleg tega pa zavzamejo manj prostora in navadno prihajajo tudi v večjih različicah kot lesene.Hero Arts izdeluje tudi prozorne štampiljke, ki prav tako slovijo kot zelo dobre. Izdelane so iz fotopolimera, ki je nestrupen, biorazgradljiv in brez ftalatov. Odtis je čist in natančen, silikon pa ostane prožen (voljan) tudi po letih uporabe. Prozorne štampiljke so zadnja leta preplavile ustvarjalni trg. Številne od njih so slabe, saj se ob odtisu pogreznejo in ne naredijo čistega odtisa, mnoge čez čas postanejo trde. Kot rečeno, to ne velja za štampiljke Hero Arts, ki slovijo kot ene najboljših. Sodelovanje z drugimi podjetji Hero Arts je večkrat sodeloval s podjetji kot so Sizzix, BasicGray in Studio Calico, rezultat katerega so bili produkti, kot na primer kovinske šablone z odgovarjajočimi štampiljkami, ali pa reliefne srajčke in štampiljke. Hero Arts je izdeloval štampiljke za tako papirno galanterijo družbe BasicGray kot Studio Calico.Družba Hero Arts proizvaja tudi potiskane sete papirjev, blazinice za odtiskovanje in črnila ter nekatere druge pripomočke za scrapbooking. Tudi blazinice za odtiskovanje in pripadajoča črnila jih ustvarjalci uvrščajo med najboljše. Zadnja leta se preizkušajo tudi v izdelavi vedno bolj priljubljenih kovinskih šablonah.Vsekakor vas izdelki Hero Arts ne bodo razočarali. Mogoče so cenovno nekoliko dražji, a zgolj na račun kvalitete, ki je nujna za udobno in natančno delo, pa tudi na račun odgovornega ravnanja do okolja.Gašper