Ozadje lahko izdelamo na 1001 način. Prav gotovo si kdaj že naredila kaj podobnega in oglej si, če ti delaš enako. Pred leti smo predstavili tole. Tokrat pa bomo izdelali preprostejšo različico v dveh variacijah.Za izdelavo potrebuješ: nelepljivo podlago, nekaj distress barvil (v drugem primeru distress blazinice), razpršilko, ki jo napolniš z vodo, narezan papir na velikost čestitke (akvarelni ali trši bel papir - 300 gramski), papirnato brisačo.OSNOVNO OZADJE: Postopek je čisto preprost. Na nelepljivo podlago nanesi barvilo, po potrebi ga razmaži (da ni veliki pik barvila) in nato pošpricaj z vodo. Nato položi papir in dvigni. Ostanek barvila narahlo popivnaj s papirnato brisačo. Ponovi postopek, dokler ti ne zmanjka barvila. 

Nasvet: Delaj hitro, da ne bo veliki pack barvila. Papir dvigni hitro, da se barvila ne razlijejo kamor ne želiš. Če uporabiš papir, ki ni zelo vpojen se bodo barve lepše razlile, v nasprotnem primeru - akvarelni papir bo hitreje vpil barvilo. 

SPIRALNO OZADJE: Pri drugi varianti sem uporabila distress blazinice - s pomočjo katerih sem njihovo barvilo nanesla na nelepljivo podlago in pošpricala z vodo. Tukaj je barvilo razpršeno na manjše pikice, zato jih ni potrebno razmazati. Tukaj sem poskusila iti korak dlje - ko sem papir položila na barvilo, sem ga zasukala za pol kroga ali še več. Dobila sem krasen efekt, ki me je čisto prevzel. Enako sem naredila tudi z distress barvili. Učinek je isti.

Spiralno ozadje :)

Pa še nekaj končnih izdelkov....

Nekaj končnih izdelkov je na voljo tudi tukaj.