Smrečica s slanimi obeski

18. 12. 2013

Pa nam je uspelo 🙂 Smrečica stoji, okrašena z lučkami, slanimi obeski in balončki.

Priprava slanega testa: 2 dela drobno mlete soli (bolj kot je sol drobna, bolj fino testo bomo dobili), 2 dela navadne moke, 1 del vode. Dobro zgnetite sestavine v testo, razvaljajte in z modelčki za piškote izrežite oblike, ne pozabite narediti lukenj za vrvico.

Nato v oblike odtisnite različne slovenske napise – štampiljke (jaz sem uporabila rjavo barvno blazinico). Nato obeske specite ali posušite (2 dni) in jih med tem obračajte. Ko so suhi, napeljite vrvico in jih uporabite za dekoracijo 🙂

slani-okraski-4

Uporabili smo jih pri dekoraciji na vrečki medenjakovslani-okraskislani-okraski-2

in seveda za našo smrečico 🙂slani-okraski-3
DSC_0775 [trgovina]

< Nazaj na postopke in ideje