Sladoledne palčke in ptičja hišica

25. 1. 2017

Sladoledne palčke – ptičja hišica – to dvoje verjetno ne gre najbolj skupaj?  Motiš se. Pokazala ti bom, kaj smo izdelali mi za izziv v Craft-alnici, v katerem lahko sodeluješ tudi ti ali pa preprosto narediš izdelek za dekoracijo, ki bo olepšala tvoje stanovanje. Za izdelavo potrebujemo: sladoledne palčke, vodenke in lončke z vodo, pištolo za vroče lepljenje, podlago, distress blazinico (rjave barve vintage photo za senčenje), rožice ali luknjač z motivom rožice, kovinsko šablono ptička ali luknjač z motivom ptička, kristalčke, tekoče perle, vrvico za obesit.

Sladoledne palčke – ptičja hišica – pa začnimo z delom!

Najprej naredimo barvno mešanico. V lonček z vodo nanesemo čimveč barvila iz vodenk. Tem več barvila bo, tem intenzivnejše bodo barve na palčkah za sladoled. Izberemo največ tri barve in vse pripravimo na enak način. Nato vanje položimo sladoledne palčke. Voda naj sega do polovice ali malo čez. Pri tem naj vam pomagajo vaši najmlajši. Zelo radi bodo preverjali, koliko barvila je že na paličici, občasno naj malo premešajo in ko bo paličica dovolj obarvana, naj jo vzamejo ven in potopijo v drugo barvo (seveda tako, da bo obarvana še na drugi strani). Ko bo paličica popolnoma obarvana, jo vzemite iz lončka in odložite na list, da se posuši.

sladoledne palčke izdelaj z otroki hišice 1
sladoledne palčke in ptičja hišica 1

Nato paličice zlepite skupaj v simpatične hišice. Mi smo uporabili paličice dveh velikosti. Pri dizajniranju naj vam pomagajo otroci. Verjetno se bodo najprej le igrali in jih prelagali sem in tja ter izdelovali vse mogoče umetnije. Če želijo, naj jo lesene palčke za sladoled (1) nato tudi olepšajo, drugače bo ta naloga (ustvarjalni užitek) za vas. Našim fantje so hitro končali s projektom in posegli raje po Lego kockah.

sladoledne palčke izdelaj z otroki hišice 3 (1)
sladoledne palčke in ptičja hišica 2

Hišice sem osenčila z mojo najljubšo, rjavo distress blazinico Vintage photo, prav tako sem osenčila vse dodatke in izrezke (rožice, ptičke, vejice). Rožicam sem dodala polovične perlice in kristalčke ter vse skupaj pobleščičila s tekočimi perlami, ki sem jih razmazala kar s prstom. Na koncu sem zadaj nalepila še vrvico in hišice obesila.

sladoledne palčke izdelaj z otroki ptičja hišica
Sladoledne palčke – ptičja hišica

Tags: sladoledne palčke – ptičja hišica

< Nazaj na postopke in ideje