Škatlica za nakit

22. 6. 2014

S temi našimi praznovanji smo že prav kičasti. Očitno sem v začetku leta naredila otvoritev z okroglimi obletnicami, in sedaj praznovanj v naši širši družini kar ni konec.

Tokrat je svojih 50 let praznovala atijeva prijateljica. V ta namen sem ji podarila klekljan nakit (delo spretne sosede) v moji škatlici. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem od ideje prišla k izvedbi. Ustvarjalna miza je bila polna, a je vseeno delo teklo počasi. Vsak dan nisem imela ustvarjalnega navdiha – se zgodi, kajne? Ogrodje škatlice sem naredila zelo hitro in enostavno, več dela sem imela z okraševanjem.

DSC_0322 [ustvarjalni blog]skatlica1 [ustvarjalni blog]

In kaj se skriva v njeni notranjosti?skatlica3 [ustvarjalni blog]

DSC_0350 [ustvarjalni blog]

Za notranjost škatlice sem papir poštempljala s štampiljko rožic in osenčila z Distress blazinico, slovenske štampiljke sem uporabila za odtis voščila (kombinirala sem različne štampiljke), dodala izrezane metuljčke Marthe Stewart, dodala satenast trakec za izvlek papirja in naredila luknji za uhane. V notranjost sem v škatlico pod papir z voščilom dodala črno peno, ki je škatlici dala volumen.

DSC_0344 [ustvarjalni blog]skatlica2 [ustvarjalni blog]

Priporočam, da za izdelavo škatlic uporabljate trši papir (vsaj 200g) in še to v več plasteh. Škatlica tako dobi trdnost in težo (papir se ne upogiba). Najraje uporabljam papir FEP, saj ima čudovite potiske in kvalitetno (višjo) gramaturo.

< Nazaj na postopke in ideje