Shake card ali potresna čestitka

23. 1. 2015

Včasih je različne elemente in načine izdelave prav težko prevesti v slovenščino. Ta prevod pa se mi zdi tako simpatičen 🙂 V Craft-alnici tokrat izdelujemo potresno čestitko, in našo vam predstavljamo tudi tukaj, s hitrimi napotki za izdelavo.

Najprej potrebujemo osnovo za čestitko (velikost A6) in malo manjši kartonček iz papirja (10 x 14,5cm). Iz kartončka izrežemo obliko, ki bo služila za okence naše potresne čestitke. Nato kartonček z okencem položimo na osnovo za čestitko in pripravimo motiv na osnovi in na kartončku (izbrala sem ptičke na vejici). Nato na kartonček odtisnemo napis z luštno mislijo. Kartonček sem ob robovih še napikala z iglo, da dobi malo drugačen izgled, lahko pa uporabite katero tovrstnih kovinskih šablon.

MAV_3532 [ustvarjalni blog]

Ko smo motiv prilepili in vse okrasili, kartonček z okencem na spodnji strani prelepimo s folijo (uporabila sem kar celofan vrečko za čestitke) in 3D lepilnim trakom (širokega sem prerezala na pol, da sem dobila ožjega).

MAV_3534 [ustvarjalni blog]

Nato na sredino osnove za čestitko natresemo dodatkov, ki se bodo med tresenjem čestitke premikali. Tokrat sem uporabila malo prozornih perlic in suh umetni sneg.

MAV_3536 [ustvarjalni blog]

Zaljubljena tresočka 🙂

MAV_3540 [ustvarjalni blog]potresna cestitka ud [ustvarjalni blog]MAV_3548 [ustvarjalni blog]

Druga varianta, pa je za okroglo obletnico, z malenkost drugačnim načinom izdelave. Pripravila sem manjši izrezek z okencem ter nalepila 3d lepljive kvadratke.

MAV_3551 [ustvarjalni blog]

Za učinek migetanja v čestitki sem uporabila bleščice v koščkih.

MAV_3557 [ustvarjalni blog]MAV_3560 [ustvarjalni blog]MAV_3562 [ustvarjalni blog]

 

< Nazaj na postopke in ideje