Senčenje z vatko – postaranje in relief

18. 2. 2014

Že v prejšnji objavi sem obljubila, da vam pokažem na kakšen način senčim izrezke in barvam relief narejen z reliefnimi srajčkami. In končno je tukaj moj postopek…

Izrezke največkrat osenčim, da dobijo globino. Če jih osenčim z rjavimi toni (npr. vintage photo, versafine sephia…), dosežem postaranje (pred senčenjem bi za boljši učinek postaranja izrezke lahko še malenkostno zmečkala in jih nato pogladila).

Tokrat sem uporabila distress barvne blazinice, nelepljivo podlago, vatke za odstranjevanje ličil (ki se čimmanj “cufajo”), papirnate izrezke. Vatko sem prepognila na četrtino in jo potapkala po blazinici, nato pa barvo nanesla na izrezke tako, da sem z vatko podrgnila po robu izrezka (od zgoraj navzdol). V pomoč so vam spodnje slike.

DSC_2005 [ustvarjalni blog]

Vatko prepognem na četrtino. Lahko bi uporabila tudi temu namenjene blazinice na držalu (vsaka blazinica potem tudi svojo barvo), tu pa je potrebno vatko menjati, saj se hitro zbije skupaj.

sencenje2 [ustvarjalni blog]

Nato sem z vatko podrgnila po robu izrezka (od zgoraj navzdol).

sencenje3 [ustvarjalni blog]

Postopek sem ponovila pri ostalih izrezkih in pri papirju.

sencenje4 [ustvarjalni blog]

Za barvanje reliefov sem prav tako uporabila distress barvne blazinice, nelepljivo podlago, vatke za odstranjevanje ličil (ki se čimmanj “cufajo”), papirnate reliefne liste (za izdelavo le-teh sem uporabila Cuttlebug napravo in reliefno srajčko). Vatko sem prepognila na četrtino in jo potapkala po blazinici, nato pa barvo nanesla na relief tako, da sem z vatko delala krožne gibe (od nelepljive podlage, čez relief in spet na podlago). Večkrat kot boste šli čez relief z vatko, večji bo kontrast (bolj bo relief barvno izstopal). V pomoč so vam spodnje slike.

sencenje5 [ustvarjalni blog] 

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili