Rožice, rožice…

30. 1. 2018

Pravkar smo dobili veliiiiko zalogo rožic. Različne barve, velikosti in oblike vas že čakajo na naših spletnih poličkah. Jaz jih najraje uporabljam na čestitkah, verjamem pa, da imate tudi vi polno zamisli. Tukaj vam pripenjam še nekaj idej, ki sem jih našla na Pinterestu in v mojem arhivu

Največkrat rožice uporabimo na čestitkah. Predhodno jim s škarjami odrežemo peclje. Na koncu jih lahko namažemo z bleščicami v lepilu. Pri tem uporabimo enake barve bleščic, kot so na rožicah oziroma izberemo prozorne ali bele bleščice. Kadar dodamo na čestitko večje rožice, moramo zanje narediti škatlico, saj v kuverto čestitka ne bo šla.

Vir slik: splet.

Rožice lahko dodamo tudi na slike in darilne škatlice. Prilepimo jih z močnim lepilom. Vir slik: osebni arhiv.

Iz rožic lahko izdelamo lovilec sanj, okrasimo svečko za krst. Vir slik: splet.

Z rožicami lahko okrasimo črko, ki jo nalepimo na vrata otroške sobe ali jo postavimo na kamin, na vhodna vrata, na steno dnevne sobe… Lesene črke najdete tukaj, večje pa lahko izdelate sami iz kartona. Vir slik: splet.

Rožice pa lahko uporabimo tudi pri izdelavi nakita in lasnih dodatkov. Okrasimo lahko obroč za lase, lasnice, glavniček, ali pa izdelamo uhane, zapestnico… Vir slik: splet.

 

< Nazaj na postopke in ideje