Risanje z markerji po keramiki – luštno darilo

26. 11. 2015

Verjetno vas je že kdaj prijelo, da bi sami porisali lonček. Če vas še ni, vas pa še bo. Tak unikaten lonček je lahko čudovito darilo za praznike – še napolnite ga z najljubšimi sestavinami (npr. zrnca s kavo, bonbončki ali domačimi piškotki) pa ste pripravljeni na obdarovanje. Z Armerina markerji za porcelan je risanje po keramiki enostavno, pa še trajni napis omogočajo. Pa poglejmo!

Loncek_01

Verjetno bo za začetek najbolje, da si želeni motiv skicirate, ker bo prenašanje tovrstne podobe na keramiko enostavnejši izziv, kot če boste risali oziroma pisali v prvo. Sam sem narisal kar nekaj podob in se na koncu odločil za medveda z balonom, ker je otrokom, za katere sem namenil lonček, še najbolj pristajal.
Loncek_02 Loncek_03

Marker pred uporabo nekajkrat pretresite in nato pritisnite ob podlago, da bo iz njega priteklo črnilo. Sedaj je nared za pisanje in risanje. Ne bo napak, če boste predhodno na lonček narisali pomožne črte ali skicirali motiv. Če vam je tudi to preveč, lahko uporabite grafitni transferni papir, ki ga najdete ravno tako v naši trgovini in bo na keramiki pustil narisano sled.

Loncek_04

Z markerjem vestno sledite predhodno narisanemu motivu na lončku. Ugotovili boste, da ni veliko možnosti za popravljanje – a ohranite živce in mirno roko, sicer se bo vaša lakota po persenu kaj hitro poznala na keramiki.

lONCEK_05

Preskusili smo tudi bel marker na črni podlagi. Ne pozabite, da lahko marsikaj narišete tudi v sam lonček.

lONCEK_06

Loncek_07

Loncek_011

V naši trgovini so na voljo tudi markerjih ostalih barv, s katerimi boste lahko ustvarili pravo mojstrovino. Taki lončki, ki izražajo vašo kreativnost, bodo prejemnika zagotovo prijetno presenetili.

Loncek_09

Pomivanje

Ko boste lonček porisali, ga pustite stati 48 ur. Ni potrebe po pečenju v pečici, kot je to navada pri nekaterih drugih markerjih. Proizvajalec navaja, da jih lahko po tem času perete tudi v pomivalnem stroju. No, mi tega nismo preizkusili, saj posodo pomivamo ročno.
Sedaj pa zamaške s flomastrov, domišljijo na sto in gremo!
Pozor: minister za umetnost opozarja, da risanje po keramiki lahko vodi v odvisnost 🙂

Gašper

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili