Verjetno vas je že kdaj prijelo, da bi sami porisali lonček. Če vas še ni, vas pa še bo. Tak unikaten lonček je lahko čudovito darilo za praznike - še napolnite ga z najljubšimi sestavinami (npr. zrnca s kavo, bonbončki ali domačimi piškotki) pa ste pripravljeni na obdarovanje. Z Armerina markerji za porcelan je risanje po keramiki enostavno, pa še trajni napis omogočajo. Pa poglejmo!

Verjetno bo za začetek najbolje, da si želeni motiv skicirate, ker bo prenašanje tovrstne podobe na keramiko enostavnejši izziv, kot če boste risali oziroma pisali v prvo. Sam sem narisal kar nekaj podob in se na koncu odločil za medveda z balonom, ker je otrokom, za katere sem namenil lonček, še najbolj pristajal.

Marker pred uporabo nekajkrat pretresite in nato pritisnite ob podlago, da bo iz njega priteklo črnilo. Sedaj je nared za pisanje in risanje. Ne bo napak, če boste predhodno na lonček narisali pomožne črte ali skicirali motiv. Če vam je tudi to preveč, lahko uporabite grafitni transferni papir, ki ga najdete ravno tako v naši trgovini in bo na keramiki pustil narisano sled.

Z markerjem vestno sledite predhodno narisanemu motivu na lončku. Ugotovili boste, da ni veliko možnosti za popravljanje - a ohranite živce in mirno roko, sicer se bo vaša lakota po persenu kaj hitro poznala na keramiki.

 

Preskusili smo tudi bel marker na črni podlagi. Ne pozabite, da lahko marsikaj narišete tudi v sam lonček. 

V naši trgovini so na voljo tudi markerjih ostalih barv, s katerimi boste lahko ustvarili pravo mojstrovino. Taki lončki, ki izražajo vašo kreativnost, bodo prejemnika zagotovo prijetno presenetili. 

Pomivanje Ko boste lonček porisali, ga pustite stati 48 ur. Ni potrebe po pečenju v pečici, kot je to navada pri nekaterih drugih markerjih. Proizvajalec navaja, da jih lahko po tem času perete tudi v pomivalnem stroju. No, mi tega nismo preizkusili, saj posodo pomivamo ročno. Sedaj pa zamaške s flomastrov, domišljijo na sto in gremo! Pozor: minister za umetnost opozarja, da risanje po keramiki lahko vodi v odvisnost :) Gašper