Recikliramo

9. 5. 2013

Nekatero embalažo včasih shranjujemo, če bi nam čez 7 let morda prišla prav. Za te izdelke embalaže nisem shranjevala tako dolgo, nabrala se je že v 1 tednu. Kinderjajček je Jakob ravnokar snedel, dva sta že od prej 😉 žarnica je preprosto fuč in jo je sedaj zamenjala varčna, CD-ji pa se valjajo povsod, saj so jih skoraj že nadomestili drugi mediji, tako, da kar čakajo, da iz njih kaj izdelam.

Čebelice in sovo sva izdelala skupaj z našim fantičem, Gašper pa je poskrbel za dekoracijo v žarnici. Vse potrebno smo nabrali doma.
ZA SOVICO POTREBUJEMO:
– 2 CD-ja
– 2 velika pokrovčka od litrskega kozarca
– 2 manjša pokrovčka
– 2 gumbka
– vrvico
– 2 krogca
– črn papirček za kljun
Crop-a-dile za luknjanje CD-jev
– lepilno pištolo
En CD prerežemo na pol, da dobimo perutničke (en rob odstrižemo za špičke) in perutničke prilepimo na drug CD tako, da so rahlo razprte. Nato sestavimo oči in jih prilepimo. Za kljun potrebujemo trikotniček iz črnega papirja. Za noge potrebujemo luknjač, ki bo kos CD-jem. To je delo za Crop-a-dile. Zavežemo še nogice pa smo 🙂
ZA ČEBELICO POTREBUJEMO:
– embalažo od Kinder jajčka (ali katerega drugega)

– črn papir
– plastično embalažno vrečko (npr. od bodija…) in kos vrvice
– par migetajočih očes
– lepilno pištolo
škarje 

Iz črnega papirja izrežemo trakove (3-4) in jih nalepimo na čebelico. Nato iz embalaže naredimo “harmoniko” (zgubamo ali pa samo stisnemo na sredini) in zvežemo z vrvico. Prilepimo oči in krila.

ZA DEKORACIJO V ŽARNICI POTREBUJEMO:
– žarnico, ki ji odstranimo svetilni del
– vrvico ali žico za obešanje
– nekaj cvetlic
Ko smo žarnici varno odstranili svetilni del, ji okoli vratu zavežemo vrvico ali žico (kar nam je lepše). Nato vanjo natočimo malo vode in vzamemo poljuben Distress flomaster, s katerim pomažemo po akrilnem bloku. Nato to barvo nanesemo na čopič (s čopičem pomažemo po tej barvi na akrilnem bloku) in čopič potem pomočimo v žarnico z vodo (čopič pravzaprav v tej vodi umijemo). Barva se ne usede in ohrani gostoto. Če je barva vode presvetla, zadevo ponovimo s ponovnim nanosom barve, do želenega učinka. Ne priporočam pomakanja flomastra direktno v vodo! Žarnica je tako pripravljena, da jo napolnite s pisanim cvetjem (v našem primeru so to spominčice ali “kurje tace”) in obesite na vidno mesto, kjer bo še dolgo barvala vaš prostor.
< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili