Kot obljubljeno, delim z vami recept za mafine. Ne-ja pravi, da dobrih receptov ni nikoli preveč. Se strinjam :) Zato jih tudi jaz vestno zbiram in ob priložnostih preizkusim kaj novega :) Čisto originalen (ne vem, kje sem ga dobila, ker je pri meni že zelo dolgo): 2 lončka moke pol pecilnega praška pol žličke soli žlička cimeta žlička vanilija pol lončka sladkorja/medu lonček mleka pol lončka olja stepeno jajce lonček narezane čokolade lonček sadja Vse sestavine zmešaš in pečeš v pekaču za mafine (12 lončkov) 20 minut pri 180 stopinjah. Moji nasveti: vedno uporabim med namesto sladkorja (če ga nimam uporabim rjav sladkor), navadno moko zamenjam s pirino (vsaj polovico), včasih dodam tudi narezane lešnike, mandlje....Čokolade in sadja (banane in zmrznjene maline so najboljša kombinacija) dam po občutku oziroma, kolikor ga pač imam - tem več, tem bolje. Olje - samo polovico kot je na receptu - drugo polovico zamenja stopljeno maslo. Ja, recept sem kar pošteno predrugačila, zato ti napišem kar novega :) Barbarini mafini: 1 lonček moke (tip 700) 1 lonček pirine moke pol pecilnega praška pol žličke soli žlička cimeta pol lončka medu ali več lonček mleka četrt lončka olja četrt lončka stopljenega masla stepeno jajce lonček narezane čokolade lonček zmrznjenih malin 1-2 banani (kakšna aroma - vanilija, rum...)

DSC_2288 [ustvarjalni blog]

Na zgornji sliki je na vrhu mafinov maslena krema (50 g zmehčanega masla, 50 g sladkorja v prahu, 50 g namaza Philadelphia in jedilna barva). Na spodnji sliki je na vrhu mafinov bela čokolada in narezani mandlji.

kolački in dekoracija za sveti krst [ustvarjalni blog]

Včasih sem na vrh mafinov dala maline (3 na en mafin). Še en namig: Čokolado lahko dodate posebej - samo v sredino mafina (najprej testo, potem čokolado in spet testo). S kombinacijo se lahko malo poigrate.Sploh pa pri mafinih ne morete  zgrešiti. V testo dajte tiste sestavine, ki jih imate radi :) DOBER TEK! :)