Javni razpisi za pisarniški material

6. 11. 2018

Razpisi za pisarniški material so razmeroma pogosti v javni upravi. Nenazadnje gre za potrošni material, po katerem je vedno potreba in povpraševanje. Razpisi za pisarniški material so lahko dobra poslovna priložnost za trgovine in druge poslovne subjekte, ki se ukvarjajo s tonerji, potrošnim pisarniškim materialom ali papirjem. Razpisi za javno upravo so seveda javni, vsem dostopni in vidni. Vas zanima kako do njih in si s tem zagotoviti poslovne priložnosti?

Javni razpisi za pisarniški material – kako in kje jih odkriti?

Če je javna uprava velika potrošnica pisarniškega materiala, ga seveda tudi naroča. Toda kako sploh postati potencialen ponudnik, ki se lahko poteguje na javnem razpisu? Osnovni predpogoj je, da še pravočasno odkrijete razpis. Obstaja več spletnih strani z razpisi, a nikakor ne moremo mimo »uradnega« državnega. Na portalu e-naročanje (www.enarocanje.si) dnevno objavljajo po deset ali celo več deset različnih razpisov iz področja javne uprave. Gre za spletni portal ministrstva za javno upravo, na katerega naročniki oddajo javno naročilo. To so naročila, ki so po aktualnem zakonu, ki ureja javno naročanje za področje ki nas zanima, višja od 20 tisoč evrov (za blago in storitve). Portal ima napredni iskalnik, kamor vpišete šifro 30000000, ki obsega pisarniške in računske stroje, opremo in potrebščine, ter spodaj pritisnite »Prikaži rezultate«. Sistem je tako hiter, da boste morda mislili, da se ni nič zgodilo – pa se je! Spodaj se vam bodo nanizali zadetki, med katerimi lahko izbirate sebi najbolj primernega. Razpisi za pisarniški material so tako zbrani na enem mestu.

Razpisi za pisarniški material
Izgled portala eNaročanje

 

Po javno naročilo pisarniškega materiala kar na Google

Razpise pisarniškega materiala lahko odkrijete kar neposredno na googlu. Pravite, da ste vpisali »javni razpis pisarniški material«, a vam kibernetski vseved ni podal pametnega odgovora. So bili njegovi zadetki stari in s tem neuporabni? Google ima odlična orodja, s katerimi boste zaobšli ta problem. Pod okencem, kamor vpišete iskalni pojem, imate na zadnjem mestu gumb “Orodja”. Če ga kliknete, se vam spodaj pojavila še ena vrstica z gumbi, kjer se osredotočite na “Kadar koli”. Kliknite nanj in v ruletnem meniju izberite za vas najrelavantnejši čas. Zadetki v googlu bodo sedaj sledili vaši želji, s tem pa boste korak bližje k uspehu.  

Naročanje pisarniškega materiala lahko iščete tudi na portalu javnirazpisi.si

Zelo vpadljiv portal, mimo katerega ne boste mogli, če boste iskali javne razpisi za pisarniški material, je javnirazpisi.si. Kot se sami oglašujejo, gre za največjo slovensko bazo javnih naročil in razpisov za pisarniški material. Tudi siceršnjo bazo javnih naročil naj bi imeli največjo v Sloveniji. Pregledujejo na tisoče virov namesto vas in v kolikor je javni razpis objavljen, ga vam bodo našli in poslali na vaš e-račun. Se vam zdi, da je prelepo, da bi bilo res? No, deloma imate prav. Seči boste morali v žep, da boste deležni navedenega udobja. Pripravljene imajo tri različne cenovne pakete, katerih znesek vam razkrijejo šele po povpraševanju. Dobra plat tega pa je, da vam omogočajo tudi brezplačno testiranje, zaradi česar ni bojazni, da bi kupili mačka v žaklju.

Upam, da sem vam nekoliko olajšal iskanje javnih naročil in razpisov za pisarniški material. Če jih prvi hip ne odkrijete ali ste jih zamudili, ne mislite, da narobe iščete. Ne, nekateri se izmuznejo, sploh tisti manjši od 20 tisoč evrov brez DDV. Ti so predmet tako imenovanih evidenčnih naročil, za katere ni potrebno izvesti postopka javnega naročanja.

Gašper Tominc

Na koncu resnega branja še malce zabave: droben pisarniški material lahko uporabite tudi za kuhanje.

< Nazaj na postopke in ideje