Priprave na praznovanje – sveti krst in rojstni dan

23. 1. 2014

Pred kratkim smo imeli dvojno praznovanje, mojih 30 in Oskarjev Sveti krst. Priprave so trajale skoraj 3 tedne. Najprej je bilo potrebno izdelati vabila in jih poslati pravočasno (vsaj 14 dni pred dogodkom).

Po mojem mnenju naj vabilo vsebuje čimveč elementov dogodka, da je že iz sprednje strani razvidno za kaj gre in mu nato dodajmo osebno noto. Elementi na tem vabilu: barvna kombinacija (bela – svet krst; roza – jaz; modra – Oskar), svečka (sveti krst), 30 – obletnica; slikica – najino praznovanje; snežinkice okoli napisa – čas praznovanja; napis…

oskar sveti krst in 30 let

Ko so bila vabila poslana sem pripravila dodatke za pogrinjke (držala za prtičke, kartončke za sedežni red), ostalo dekoracijo (mini napise na zobotrebcih, napis sveti krst na trikotnih zastavicah) in zahvale za goste (stekleničke s sladkim presenečenjem).

Navodila za dekoracijo…

Držala za prtičke: na moder papir sem odtisnila štampiljko s krožnim motivom, in izrezala s Cuttlebugom; na bel papir sem odtisnila napis s slovenskim besedilom – blizu je angel… in ga izrezala z okroglim luknjačem; z luknjačem sem iz modrega papirja izrezala obliko križa in obliko metulja; vse sem prilepila in z belimi tekočimi perlami naredila pikice; pripravila sem bel trak iz papirja, ga zvila v rolo in zalepila. Lepila sem z lepilom Dovecraft, ki je hitro sušeče in zelo močno.

DSC_0970 [ustvarjalni blog]

Kartončki za sedežni red: na bel papir sem odtisnila krila in jih pobarvala z modro bleščečo tempero (enako učinek dosežete s tekočimi perlami, ki jih stisnete na akrilni blok, dodate vodo in jih s čopičem nanesete na motiv); na bel papir sem odtisnila motiv kroga s pikicami in na sredino napisala ime; izrezala sem z okroglim luknjačem; iz modrega papirja sem izrezala motiv Spellbinders kovinske šablone in jo prepognila na pol; nato sem vse prilepila.

DSC_0940 [ustvarjalni blog]

DSC_0976 [ustvarjalni blog]

Mini napisi na zobotrebcih za v pecivo: na bel papir sem odtisnila štampiljko z okroglim motivom pikic in nanje odtisnila različne slovenske napise; s kovinsko šablono Xcut sem izrezala modre in roza rožice in druge oblike, vse sem prilepila na zobotrebce (napisi so na obeh straneh).

dekoracija za sveti krst [ustvarjalni blog]

kolački in dekoracija za sveti krst [ustvarjalni blog]

Napis sveti krst na trikotnih zastavicah: že pripravljene črke sem našla na tej spletni strani, jih natisnila in nalepila na moder papir; črke sem pripela s kljukicami na bel satenast trak in obesila (zraven rdečih zaves ravno ne paše…a vseeno je bilo v živo prav lepo 🙂

DSC_0978 [ustvarjalni blog]

Sladka darilca za goste v prikupnih stekleničkah: za odrasle kavica, za otroke pa kakav 🙂 V stekleničko (75 mm) za odrasle sem dala 3/5 kave, npr. Barcaffe (dobra žlička), 1/5 rjavega sladkorja in 1/5 belega sladkorja. Za otroke pa 1/5 kakava in 1/5 sladkorja. Dodala sem izrezek z napisom Najlepša hvala, zadaj pa datum in najini imeni in zavezala z belim trakom.

DSC_0947 [ustvarjalni blog]

darilca za sveti krst [ustvarjalni blog]

< Nazaj na postopke in ideje