Praznovali smo 8 let – LEGO KOCKE

22. 11. 2017

Ta mesec smo praznovali rojstni dan našega najstarejšega fanta. Že kar 8 let. Čas beži, otroci rastejo, mami je pa vedno bolj mlada, kajne 😉 Vedno za praznovanje slavljenec izbere eno temo, ki je prisotna na vabilih in glavna nit zabave. Fantje so že od malega vpeti v lego kocke in sedaj so končno prišle na vrsto tudi na zabavi. Če povem po pravici, sem jo predlagala sama, ker sem bila v tistem tednu zelo utrujena in sem vedela, da bo fant sposoben krasno izpeljati celotno zadevo, brez moje pomoči.

Vabila so bila zelo preprosta. Narezala sem barvne kartončke, ki jih je potem Jakob prilepil na osnove, izrezal je kroge s štanco in nanje prilepil 3d kvadratke. Nato je pripravil dekoracijo za na vhodna vrata – 8 iz lego kock.

Dekoracijo za nad vrata sobe je naredil podobno kot vabila. Nanje je dodal črne črke, ki jih je obesil na vrvico in pripel s kljukicami.

Pripravil je igro za sošolce – lov za zakladom. Izbral je eno figurico Lego, ki ima veliko delčkov. Vsakega je zaprl v zip vrečko in vanjo dal navodila. Nato jih je skril po dvorišču. Jaz sem spekla torto v obliki lego kocke (s pomočjo 6-ih mafinov) in jo oblila s čokolado.

Za konec sva pripravila še darilca za goste. Škatlice sem izrezala s pomočjo cuttlebuga in kovinske šablone. V notranjost sem odtisnila napis Hvala, Jakob jih je sestavil in zalepil, vanje dal bonbončke in nanje prilepil krogce s 3d kvadratki. Tako so dobili vsak svojo sladko lego kocko.

Imeli smo se prav luštno 🙂

 

< Nazaj na postopke in ideje