Pošasti iz škatlic

10. 2. 2017

Naši otroci so dobili idejo, da bi izdelali pošasti iz škatlic. Ravno prav za mojo ploščo We’r memory keepers, s katero na prav enostaven način izdelamo škatlico. Na srečanju foruma Otok zakladov, kjer se zberejo ustvarjalke vseh vetrov, sem predstavila ta krasen pripomoček, ki je pravkar na poti iz ZDA. Pričakujemo ga lahko čez 14 dni.

Več o pripomočku si lahko ogledate na tem videu, ki je v angleščini. Škatlice lahko izdelate v dimenzijah od 6″x6″ do 12″x12″, zraven so napisane tudi mere v centimetrih. Jaz si pomagam kar s ploščo Marthe Stewart za izdelovanje utorov. Tam si izrišem velikost, ki jo potrebujem (npr. 10″x10″) in jo nato izrežem.

Pošasti iz škatlic

Naredila sem veliko škatlic različnih dimenzij s pomočjo plošče, nato pa so pošasti iz škatlic oživele. Fantje so jim dodali oči, usta, ušesa, lase in roke. Vsak je imel svoje ideje, zato je tudi izvedb prav toliko. Papir smo lepili z UHU lepilom v stiku, vrvico pa s prozornim večnamenskim lepilom. Lahko uporabite tudi odpadno embalažo – škatlice od zdravil, igrač… in jih prehodno pobarvate.

pošati iz škatlice

< Nazaj na postopke in ideje