Pop up karo čestitka

20. 2. 2017

Pop up karo čestitka je ena izmed posebnih, z drugačnim, pop-up odpiranjem kot mu pravijo v tujini. Že sama oblika je krasna, tako lahko pustite manj okrašeno. Jaz sem se malo poigrala in naredila dve različici. V izdelavi se preizkusi tudi ti in jo prijavi na naš februarski mesečni izziv.

Za izdelavo potrebuješ: ploščo za izdelovanje utorov, kost za papir, papir velikosti 8″x8″ (približno 20 x 20 cm) ali druge kvadratne oblike, dekoracijo.

Jaz sem izhajala iz osnove 8″x8“, lahko pa vzamete katerokoli kvadratno velikost, le da si prilagodite linijo utorov. Najprej naredite prepogibe na 2″ in 6″ (oziroma na prvi in zadnji četrtini lista), medtem ko si na sredini označiš križec (pri 4”). Nato prepogni stranske četrtine, list obrni in prepogni vse kote proti sredini, in prepogni še manjše kote do prve črte. List zopet obrni iz začni z zlaganjem kotov proti sredini. Če si dobro utrdila prepogibe, bo tvoje delo lažje, saj se bo čestitka zlagala kar sama. Za odpiranje jo postavite v diamantni položaj in povlecite iz leve in desne strani hkrati navzven.

Pop up karo čestitka – postopek v sliki

čestitka pop up card

Zdaj pa še malo dekoracije. Namig: Ko zložiš čestitko, lahko s štanco izrežeš vogale ali kar okoli celotnega papirja, za kar potrebuješ komplet luknjačev. Tukaj sem izrezala samo kote. Krog sem zalepila v en vogal v notranjo stran. Vse sem osenčila z distress blazinico.
drugačna čestitka

Čestitko lahko naredite tudi na obraten način. Obrnite papir, da bo bela stran na zunanji strani. Lahko pa uporabite obojestransko potiskanega. Tukaj sem krog zalepila na zgornji del vogala. Opozorilo: Večje elemente lepite le na en vogal, da boste lahko čestitko odprli.čestitka za upokojitev pop up

< Nazaj na postopke in ideje