Pred dvema mesecema je Jakobova prababica praznovala 80 let in ker dejansko res nisva vedela, kaj bi ji lahko podarili, sva se odločila za darilni bon. Lepo je, da le-tega ne podarimo kar v navadni kuverti, ampak v posebni. Zato si bomo pogledali kako poteka izdelava kuverte za vabila, darilne bone ali druge priložnosti.

Izdelava kuverte za vabila

Izdelava kuverte je preprosta – najprej potrebujete papir Potrebujemo polo obojestransko potiskanega papirja v velikosti 30 x 30 cm. Odberimo odtenek, ki bo všeč obdarovancu. Starejši imajo na primer zelo radi vijolične odtenke sivke ali pa rdeče odtenke vrtnic, mlajšim pa bodo verjetno všečnejši moderni potiski. Seveda velikost ni predpogoj, lahko je pola tudi manjša – boste pa izdelali mini kuverte. Pomembno je le, da je pola kvadratna.Poiščite še kakšen izrezek, rožico, gumb… Pobrskajte po svojih predalih še za kakšen trak, rožico, gumb, washi dekorativni trak, nalepko in podobno. Z njimi boste na koncu okrasili kuverto. Potrebujete še kost za glajenje papirja in obojestranski lepilni trak. Izdelati kuverto bo zelo zabavno in prijetno opravilo.

DSC_2263 [ustvarjalni blog]

[caption id="attachment_624" align="aligncenter" width="720"]

Izdelava kuverte za vabila

Izdelava kuverte za vabila[/caption]Pa se lotimo izdelave kuverte Obojestransko potiskan papir prepognemo na pol. Vse štiri vogale zavihamo proti sredini. Obliko kvadrata sedaj prepognemo natančno na pol. Pomagajmo si s kostjo. Odvihamo OBA zgornja dela kuverte in ju zavihamo (OBA) k sebi. Tako dobimo klasično kuverto. Preprosto, kajne? Sedaj, ko imamo kuverto zloženo, jo narahlo razdremo in potrebne vogale ter stranice prelepimo s z obojestranskim selotejpom. Kuverto na koncu še okrasite z gumbu, trakovi, nalepkami… da bo izgled čim lepši. Okrasne kuverte in primerna vsebina so namreč lahko zelo lepo darilo, sploh če je iz pravih rok.(1)V kolikor vam opisni del ni najbolj domač, priporočamo, da si ogledate spodnji video. V njem je postopek prikazan zelo nazorno. Videli boste, da je izdelava kuverte za vabila zelo enostavna. Prijetno in sproščeno ustvarjanje.