Osnova za čestitko z metuljem

10. 3. 2015

V zadnjem mesečnem izzivu izdelujemo čestitke z drugačno osnovo. Moja je bila z metuljem in za vse tiste, ki bi želeli narediti kaj podobnega sem pripravila kratek postopek in predlogo, ki si jo lahko natisnete.

izziv_marec

 Za izdelavo potrebujete A4 papir (npr. teksturen – premuim) ali papir velikosti 30 x 30 cm (lahko je obojestransko potiskan), in še en manjši kos papirja, svinčnik in radirko, škarje, emboss paličico (mojo sem ovila z washi lepilnim trakom) in ravnilo, kost za papir, 3D lepilni trakvrvico.

Na papir najprej prerišite osnovo za čestitko in jo po zunanjem robu izrežite. Po notranjih črtah s pomočjo ravnila in emboss paličice naredite utore za prepogib.MAV_4101 [ustvarjalni blog]metulj_osnova

Prepognite kot vidite na sliki.MAV_4105 [ustvarjalni blog]MAV_4107 [ustvarjalni blog]

Na manjši potiskan papir prerišite manjši (notranji) metulj in ga prepolovite.MAV_4108 [ustvarjalni blog]

Nato na drugo stran manjšega metulja nalepite 3D lepilni trak.MAV_4109 [ustvarjalni blog]

Prilepite obe polovički na osnovo.MAV_4112 [ustvarjalni blog]

V notranjost lahko nalepite drugačen list za zapis voščila ali pa jo kako drugače okrasite.  MAV_4125 [ustvarjalni blog]

Na koncu čestitko še zavežite z vrvico.MAV_4115 [ustvarjalni blog]

MAV_4121 [ustvarjalni blog]

MAV_4118 [ustvarjalni blog]

Čestitko bi lahko zaprli tudi na drugačen način – brez vrvice. V tem primeru bi morali narediti zarezo v metulja na osnovi. Iz ene strani dol in iz druge gor do sredine. Tako jo zapremo križno, s prepletom metulja.

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili