Tablice z opravili za otroke

11. 3. 2016

Doma vztrajam, da otroci pomagajo pri domačih opravilih. Kaj mora kdo opraviti, pa smo zapisali na tablice (ki smo jo naredili za vsakega otroka). Z akrilnimi barvami smo prebarvali neuporabne okvirje, spodaj namestili potiskan papir in s flomastrom za bele table nanje zapisali seznam opravil. Te z okvirjem in flomastrom – piši – briši, se niso izkazale za preveč praktične, ker se flomaster prehitro zbriše, poleg tega bi lahko “kdo ponesreči” izbrisal kakšno vrstico.

TRI_8250 [ustvarjalni blog]

Postopek

Ko smo čez vikend malo pospravljali igrače, smo našli nekaj neuporabnih kart iz nekaterih starih kompletov. Seveda je Gašper vse takoj odvrgel, pa sem jih iz smeti pobrala, češ da imam že idejo – pa on – saj nimaš časa, da bi naredila in bodo obležale v škatli med drugimi predmeti, ki jih boš predelala… Heh, kartic ne bom predelala sama 🙂 Naši fantje so jih nalepili na potiskane papirje, potem sem jih le izstrigla, napisala/narisala opravila (mlajši otroci potrebujejo narisane simbole, saj brati še ne znajo) in smejkote (če so otroci starejši lahko vse opravijo sami). Čez okvir sem napeljala vrvico in nanje obesila ščipalke. Tablice z opravili nato obesimo na vidno mesto in jih vsakodnevno uporabljamo. Idejo sem dobila v enem od zadnjih člankov M. Juhanta.

 Kartice za hišna opravila lahko otroci izdelajo sami.karticec z opravili

Tablice so se izkazale za praktične – mali prstki se bodo edino morali navaditi odpirati ščipalke 🙂

opravila za otroke

V kolikor vam ta varianta s kljukicami ne odgovarja, lahko steklo prebarvate z magnetno barvo in tako dobite magnetno tablo. V tem primeru boste tudi kartice naredili magnetne (magnetni trak ali močnejši magnet nalepite med papir).

< Nazaj na postopke in ideje