Okusni zajčki in ptički

16. 3. 2014

Včeraj je Gašper zamesil testo za preste, a jih potem nekako ni uspel narediti…popoldan pa je moral še v službo, zato smo z otroki zavihali rokave in nasmetili kuhinjo 🙂

Pred kratkim je bilo Gregorjevo, in pravijo da se takrat ženijo ptički. Ptički bodo 🙂 Doma nismo imeli rozin, zato smo za oči uporabili kar črn poper v zrnju, ki je nazadnje končal raztresen na tleh (za to so krivi malo manj spretni Juševi prstki)…, za kljun pa smo vzeli mandeljne. Celotna ptičja družina je Jakobova stvaritev. In priznam, da mu je šlo bolje od rok kot meni.

zajcki [ustvarjalni blog]

Ker se počasi bliža velikonočni čas, so mi po glavi hodili zajčki, za katere sem idejo našla na Pinterestu. Izdelali smo tri različne variante; majhne kepice s pristriženimi ušeski in poprovimi očmi; zavita zajčka ušeska z repkom; večji zajček.

zajcki in ptcki [ustvarjalni blog] zajcki in pticki[ustvarjalni blog]

Za testo smo potrebovali: 600 g moke, pol čajne žličke soli, čajna žlička sladkorja, suhi kvasec, 2 dl mleka (oz. po potrebi), 2 jedilni žlici olja. Najprej zmešamo sol in olje, dodamo moko, kvasec raztopljen v mleku s sladkorjem. Vse zmešamo in zgnetemo v testo. Pustimo da vzhaja 1 uro. Testo oblikujemo in pečemo dobrih 20 minut pri 180 stopinjah.

Pa dober tek!

< Nazaj na postopke in ideje