Noč čarovnic z otroki in DIY izdelki na hitro

28. 10. 2020

Mi se že pripravljamo 🙂 Sicer nič posebej ne praznujemo, je pa luštno izdelovati različne izdelke za noč čarovnic, tako, da so na našem ustvarjalnem programu tokrat na vrsti buče, netopirji, pajki in pajčevine. Enostavno in z malo materiala zaposlite svoje otroke, da bodo ustvarjalno preganjali dolgčas.

Noč čarovnic z otroki in DIY izdelki na hitro

Netopirje smo najprej narisali na črn papir. Otroci so to naredili kar sami. Preprosto so narisali eno obliko (krog, kvadrat, trikotnik ali pravokotnik), nato dodali ob strani še peruti in na glavo špičasta ušesa. Narisali so oči in usta. Nato smo na mesto, kjer so oči, nalepili migetajoča očesa, ki se super podajo na vsa otroška ustvarjanja. Iz belega papirja smo izrezali usta in zobe, usta smo pobarvali na rdeče, lahko pa bi jih izrezali kar iz rdečega papirja. Vse smo lepili z lepilom, ki smo ga nanašali z vatno paličico.

Izrezali smo manjši črn krogec in sivo vrvico. Vrvico smo nalepili zadaj in pokrili s črnim krogcem. Vse netopirčke smo obesili po dnevni sobi in na vhodna vrata, da malo prestrašijo obiskovalce 🙂

Strašljivi netopir

Izdelali pa smo tudi posebnega netopirja, ki leta s pomočjo “čarovnije”. Idejo sem dobila letos v prenovljeno “stari” Možinetovi hiši. Včasih so na ta način imeli nad mizo obešenega ptička, ki je naznanil novega prišleka. Če je gospodar slučajno zakinkal, je videl premikajočega ptička in se zbrihtal 🙂 No, pri nas pa ima netopir bolj “strašljivi” učinek.

Izdelava je precej enostavna. Potrebujete le vsaj 3 elemente z luknjicami, vrvico (sukanec, ki naj bo debelejši), netopirčka. Poiskati morate čisto linijo od vrat, do kuhinjske mize (brez vmesnih preprek). Na vsak 3 elemente prilepite vmesni člen z luknjicami. Samo na vrata in nad mizo je premalo, saj se bo vrvica upognila. Enega sem nalepila na vrata, enega na luč in enega nad mizo. Nato sem vrvico na vozel privezala na vrata. Vrvico sem napela skozi obroček na luči ter skozi obroček nad mizo, nato sem vrata zaprla. Sedaj sem vrvico napela in netopirja zavezala čisto pod strop. Sedaj se, ko odpremo vrata, netopirček spusti nad mizo.

< Nazaj na postopke in ideje