Mobilne ribice v akvariju

16. 8. 2014

Ker je letošnje vreme vse prej kot poletno, smo se s fanti odločili, da pričaramo vsaj malce morskega duha z – akvarijem.

Akvarij_10

Potrebujemo:
– škatlo
– škarje
– barvne papirje (potiskane odpadne kose)
– časopisni papir
– lepilo
– belo in modro barvo
– škarje, flomaster
migetajoča očesa
– laks
gumbe
tekoče perle 

Poljubno škatlo naprej polepimo, da dobimo enotno kvadrasto obliko, nato pa izrežemo prednji del, kjer bo odprtina za opazovanje morskih bitij.

Akvarij_02

Notranjost prebarvamo z modro, na zunanjost pa prelepimo z lepilom in trganimi lističi časopisa. Na ta način bomo škatlo močno utrdili.

Akvarij_031

Zunanjost škatle prebarvamo s poljubno barvo, nato pa iz listov papirja izrežemo morska bitja: hobotnice, ribe, morske ježke in konjičke. Za barvno popestritev dodajte še kakšno papirnato algo.

Akvarij_012

Bitjem dodajte migetajoča očesa, jih nato preluknajte s buciko in potegnite skozi luknjico laks. Medtem na vrhu akvarija izrežite s skalpelom več vzporednih »špranj«, ki vam bodo služile kot drsne sani za premikanje ribic.

Akvarij_071

Ribice položite v akvarij in laks potegnite skozi omenjeno »špranjo« ter privežite na gumb. Otroci bodo drseli z gumbi in vedno znova spreminjali podobo morskega sveta. Zunaj smo dodali še pikice iz tekočih perl, ki naj bi ponazarjale žebljičke na kovini, in akvarij je bil nared.

Akvarij_061

Doprinesel je malce morskega pridiha, predvsem pa veliko ustvarjalnih izzivov za naše najmlajše.

Akvarij_11

 

Akvarij_10

 

Akvarij_131

 

Gašper

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili