Za vas je ustvarjala Simona Štirn s štanco EK Pointed Flower.

1. Izrežite kvadrat iz izbranega papirja. Dimenzijo priredite potrebi (6,8 cm, 9,2 cm, 11,6 cm, 14 cm) - če potrebujete večje dimenzije, za vsako novo rožico dodajte 2,4 cm.

2. Kot lahko izdelate na dva načina. Prvi način je malce daljši, vendar za prvih nekaj kotov morda primernejši, saj je bolj natančen. Na spodnji strani kvadrata odmerite 1 cm od vsakega kota.

3. Štanco obrnite, vložite list in poiščite oznako. Naj tukaj opozorim, da mora biti tukaj papir obrnjen “navzdol”, saj delajo štance lep izsek iz zgornje strani - oznake torej morajo biti na spodnji strani. Zdaj lahko naredite prvi izsek.

4. Drug način je hitrejši, za tiste z več izkušnjami. Če si štanco dobro pogledate, boste na začetku vodila videli majhno režo (puščica). Če primaknete papir do te reže, je to točno 1 cm in vam ni potrebno risati 1 cm oznak.

5. Jaz si ponavadi najprej odrežem nasprotne robove, ni pa to nujno.

6. V tem primeru, ko sem imela dolžino stranice 11,6 cm, so v vrsti 4 rožice. Najbolj enostavno rob dokončate tako, da vzorec natančno poravnate po vodilu.

7. Na koncu lahko v kotih ostanejo kvadratki, ki jih zaobljeno odrežite.

8. Če pa imate na stranici liho število rožic, je zaključek malce drugačen.

9. Levi rob poravnate po reži ali z 1 cm oznako na spodnji strani.

10. Na desni strani že izsekan vzorec natančno poravnajte z vodilom. Tukaj bodite zelo natančni, saj eno rožico izsekate še enkrat in če se izsekan vzorec ne bo poravnal z vodilom, boste imeli dvojno izsekano rožico.

Primeri štirih različnih velikosti okvirov.

S to isto štanco lahko izrežete tudi dva različna trakova. Štanco Zamikate ali jo poravnavate z motivom.

Hvala Simona!