Če se sprašuješ, kaj izdelati z otroki za veliko noč, imam zate eno krasno idejo, ki bo navdušila tako male, kot večje otroke. Faconaste kokoške, z dolgimi trepalnicami ali brez, vseh barv in potiskov! In kaj potrebuješ za izdelavo? Papir velikosti 30x30 cm, barvni 200g papir, karton, lepilno pištolo, škatlo od jajc in škarje. Enostavno in zabavno :) Če nimaš potiskanega papirja iz obe strani, ga čimprej naroči pri nas, da bo do sobote vse pripravljeno :)

Prvemu, ki se tukaj na blogu pofočka v komentar, pa podelim komplet takih potiskanih papirjev!


Pa se kar lotimo projekta... Najprej papir velikosti 30x30 cm zvij v lij, kakršne širine želiš, da zalepi (najbolje z lepilno pištolo, da hitro dobro prime) in nato spodnji del obstrizi tako, da ga boš lahko postavila na ravno podlago. Nato na sredini izreži krog za "gnezdo" in ga prilepi na trden karton. Osnova je gotova, sedaj pa pride na vrsto zunanji del naše kokoške (roža, oči, noge in krila). Za rožo uporabi rdeč papir, ki ga prepogni na pol in nanj nariši rožo, obreži tako, da se zgoraj drži skupaj, po ostalih robovih pa jo zalepi in posadi na vrh tulca.

Nato iz dolgega traku naredi noge, ki jih prepogibaš kot harmoniko. Prilepi jih pod karton, na katerem stoji kokoška tako, da bodo čisto ob robu lepo bingljale navzdol. Stopala izreži in prilepi na konec harmonike. V kolikor se ti ne izgre, ti predlagam, da odrežeš kvadratek harmonike, da ne bo noga gledala navzdol. Krila izreži iz enojnega papirja in ga na koncu zavihaj, da jih lahko prilepiš ob trup.

Škatlo od jajc izreži tako, da dobiš 2 povezani posodici, nato ji nalepi migetajoče oči ali pa jih nariši iz papirja. Dodaj ji še kljun in trepalnice, če bo to gospa kokoš :) V gnezdo ji lahko položiš slamo ali lesene ostruške. Tako, pa je kokoška pripravljena za pirhe. Zelo lepo velikonočno darilo, ki se ga bodo razveselile vse babice in dedki :)