Nov izziv smo tokrat zastavili malo drugače... Izziv naj tokrat vsebuje POBARVAN ODTIS na katerikoli način. Barvate lahko s flomastri, barvicami, distress blazinicami... in nato svoj pobarvan odtis umestite na izdelek (čestitka, vrečka, darilo, album...). drugi pogoj je ta, da uporabite vsaj 2 IZDELKA IZ NAŠE TRGOVINICE. Fotografijo izdelka lahko prilepite na naš FB zid, dodate povezavo do vašega bloga (spodaj) ali pa nam vaš izdelek pošljite na naš elektronski naslov: [email protected] Sodelujete lahko s 3 različnimi izdelki, do konca meseca maja 2013. Pa še naša (Gašperjeva) ideja za barvanje odtisa :) Tokrat ne pripenjam čestitke, ampak zgolj pobarvan odtis s tutorialčkom, ki vam razkriva tole barvanje :)

POSTOPEK BARVANJA GORJUSSE S SAMO 6-IMI DISTRESS FLOMASTRI Uporabili smo 6 flomastrov Distress, 1 belo barvico, čopič z vodo ali vodni čopič, podlago, štampiljko Gorjuše, blazinico Versafine Vintage Sephia in slabo uro časa.1. Velikokrat katera od ustvarjalk »pojamra«, da je barvanje z distress flomastri cenovno drago, kajti odtenkov barv ni nikoli preveč… No, temu vedno ni tako, kajti marsikaj je mogoče tudi pokombinirati in dobiti isti ali pa vsaj podoben odtenek. Za vzorec smo vzeli iz naše trgovine »štampiljke Gorjuss New Heights GOR907101« in mlado damo pobarvali s samo šestimi barvami distress flomastrov: victorian velvet, black soot, tattered rose, worn lipstick, dusty concord in old paper. 

 2. Delali smo s tehniko vodnega barvanja, kar pomeni, da smo s flomastrom najprej naredili nekaj potez po večnamenski nelepljivi podlagiInkssentials, kjer se je »nabrala« barva in nato vanjo pomakali čopič ter barvali. Ker smo nekateri še bolj »old school«, smo namesto vodnega čopiča uporabili kar klasične čopiče iz naše trgovine 5 čopičev DOA premium, ki imajo sintetično konico in so se odlično obnesli. Seveda potem potrebujete še lonček z vodo, kar pa je verjetno samoumevno. 

3. Gorjušo smo odtisnili z rjavo barvo Versafine Vintage Sephia, kajti črni odtisi marsikdaj pripomorejo k ostrim, hladnim linijam, ki se največkrat barvno niti ne skladajo z ostalimi barvami štampiljke. Zemeljski toni delujejo topleje, ostri robovi motiva so zabrisani, a še vedno dovolj močno nakazani, da je motiv razločen in očem všečen.  Najprej smo z dusty concord enakomerno pobarvali lase – to pomeni, da na nobenem delu nismo nanašali več ali manj barve, da bi dobili svetlejše ali temnejše odtenke. Nato smo z razredčeno črno (black soot) začeli senčiti lase, večinoma na straneh glave in pa na pramenih. Pazite na količino črne barve, da so prehodi karseda nežnejši.

4. Obraz smo pobarvali z zelo razredčeno tattered rose. Verjetno je obraz eden tistih delov telesa, kjer se mora barva prelivati karseda brezhibno. Da bi to dosegli, smo delali, kot rečeno, z zelo razredčeno tattered rose, kjer pa so potrebne sence (ob straneh obraza), pa smo se odločili za močnejši odtenek. Lica smo pobarvali z worn lipstick, a zopet z zelo razredčeno različico. Pri obrazu pazite na dve pomembni senci, ki mu nadeneta bolj realističen izgled: pod lasmi in pod brado (na vratu). Mi smo ju naredili kar s tanko konico flomastra (brez čopiča) tattered rose.  Na isti način kot obraz pobarvamo še roke: svetlejša senca je na vrhu, temnejša pa spodaj. Za večji kontrast smo tembnejši senci dodali čisto drobno potezo še z worn lipstick.

5. Oblekico smo barvali z rdečo worn lipstick: prvič enakomerno čez vso obleko, drugič pa samo ob straneh – na sredini smo pustili še prvi nanos. Nato smo ob straneh začeli senčiti še s tretjim nanosom rdeče, končni odtenek senčenja pa smo dosegli z nežno victorian velvet in na koncu še z dusty concord. Če je kakšen prehod preveč neenakomeren, ga »zgladimo« z osnovno barvo – worn lipstick. Pikice na obleki in spodnje krilce pobarvamo z osnovno barvo – old paper. Senčimo z tattered rose, najbolj temne predele pa z victorian velvet. Na nogavicah postopek ponovimo. Tudi tukaj poskrbimo za senco: tik pod krilom jo narišemo kar s tanko konico flomastra old paper, pod spodnjim krilom pa s tattered rose.

6. Platnice knjig smo pobarvali z victorian velvet, worn lipstick in dusty concord, papirje knjig pa za razredčeno barvo old paper. Papirje smo senčili kar z malo konico flomastra old paper.  Čisto na koncu smo se z navadno suho belo barvico lotili še najbolj svetlih predelov figure, torej tistih, ki bi v 3D podobi najbolj izstopali. Pobarvali smo jih ali naredili ravne linije, ter na ta način dosegli še večji kontrast v primerjavi s senčenimi predeli.