X

Prijava na e-mail listo novosti:

Ali pa se preprosto naročite na naš newsletter in o vseh novostih vas bomo obvestili preko maila:

Please leave this field empty.

Medij za pripravo površine gesso bel Art Gesso Schjerning

Medij za pripravo površine gesso bel – Art Gesso – znamke Schjerning. Bela osnovna barva za izdelavo temeljnega (osnovnega) premaza pred nanašanjem akrilnih barv. Je vodoodporen, ne porumeni s staranjem. Čas sušenja: 2 uri. Volumen: 250 ml.

Kaj je Medij za pripravo površine gesso bel in kaj je potrebno vedeti o njem?

Gesso je medij s katerim obdelamo platno pred slikanjem. Podoben je beli akrilni barvi, le da je razredčen. Ko se posuši, ustvari trden premaz in s tem površje odpornejše. Zanj boste slišali tudi angleški izraz “primer” (temeljna barva) ali “grundirni premaz”, saj z njim premažemo platno ali drugo površino in jo tako pripravimo na barvanje z akrilnimi barvami. Brez tega premaza, bi se akrilna barva vpila v podlago. Posledično porabimo manj barve, zaradi bele podlage pa ima barva lepši odtenek.

Dobra plat gessa

Dobra plat gessa je, da ga lahko nanesete na skoraj vsako površino in jo nato pobarvate. Na primer: na vinilne plošče, gumijaste račke, škatle od cigar, steklo, papir, kamen, les… in nato pobarvate z akrilnimi barvami. Zelo prav vam bo prišel tudi v mixed media tehniki, ko z njim prebarvate osnovno kompozicijo projekta in ga s tem utrdite ter hkrati pripravite za nanos barv.
Običajno je gesso bel, na voljo pa je tudi črn, sem ter tja boste srečali celo kakšno drugo barvo. Nenazadnje lahko barvno različico izdelate tudi sami na način, da v gesso dodate želeni odtenek barve.
Nanašamo ga z lopatko ali penastimi gobicami, lahko tudi s širšim čopičem. Nanesemo lahko več slojev – glede na potrebo. Poskrbite le, da se prvi nanos posuši preden boste nanašali drugega.

Preberi več ▼
Rate this post

Cena: 7.29 €


Zaloga: 0

Pridobite 7 točk zvestobe.
Do brezplačne poštnine vam manjka še 45 €
Brezplačna poštnina po Sloveniji nad 45 € nakupa.
Izkoristite količinski popust pri izbranih izdelkih.
Zbirajte točke zvestobe in izkoristite ugodnosti.