Simona ima ogromno idej, kako izdelati čestitko. Tokrat nas je naučila, kako še lahko uporabimo Distress markerje in kako naredimo dvojen odtis (odtis in ozadje) na enem papirju. 1. Stvari, ki jih boste potrebovali: - štampiljka za odtis (Hero Arts) - akrilni blok - štampiljka za ozadje (Hero Arts Envelope) - papir (sama sem uporabila Specialtystamping paper od Rangerja) - vodni čopič ZIG z ozko konico - distress markerje - distress ink blazinice - pripomoček za nanašanje distress barve (blazinice s prijemalom) - papirnato brisačo  

2. Za odtis štampiljke sem uporabila Archival Ink Coffee. Pritrdite štampiljko na akrilni blok in nanesite Archival Ink.

3. Naredite odtis štampiljke na papir (uporabila sem Specialty stamping paper – Ranger).

4. Odtis.

5. Na 120g bel papir sem odtisnila še enkrat štampiljko rože, katero bom uporabila kot masko.

6. Odtis rože na belem papirju sem obrezala z ostrimi škarjami. Tako sem naredila masko, ki jo bom potrebovala kasneje, ko bom odtisnila na papir še ozadje.

7. Odtis rože na Specialty stamping paper in maska, ki sem jo izrezala.

8. Ko se je Archival Ink na Specialty stamping paper posušil, lahko začnemo barvati z distress markerji. Najprej pobarvamo predele rože z distress markerjem (uporabila sem barvo Barn door).

9. Nato pa sem uporabila še ZIG čopič in na tak način senčila cvet.

10. Ponovitev postopka barvanja še na drugem cvetu.

11. Ko sta cvetova pobarvana, lahko poudarimo detajle v cvetu še z distress markerjem. Enako naredimo pri listih.

12. Ko smo pobarvali cvet do konca in se je barva posušila, smo pripravljeni, da naredimo še ozadje z distress markerji. Tukaj bomo sedaj potrebovali masko, ki smo jo prej izrezali in pa malo obojestranskega lepilnega traka, s katerim bomo pritrdili masko.

13. Pritrdite masko čez odtis. Maska mora v celoti prekriti pobarvano štampiljko, saj sta oba odtisa popolnoma iste velikosti.

14. Nato vzamemo štampiljko za ozadje in jo pobarvamo z distress markerji. Sama sem uporabila več različnih barv.

15. Nato sem štampiljko pošpricala na rahlo z vodo. Z misterjem sem tako reaktivirala barvo markerjev na štampiljki.

16. Naredila sem odtis.

18. Odtis.

19. Ko so se barve posušile, sem uporabila distress ink blazinico scattered straw in blazinice s prijemalom, s katerim sem nanesla barvo čez odtis. Barvo sem nanašala iz zunanje strani proti notranjosti s krožnimi gibi. Pomembno je, da lesenega držala ne pritiskate preveč, ampak nanašate barvo z rahlimi krožnimi gibi. Z držalom začnite krožiti že na delovni površini in se počasi pomikate na papir. Tako boste bolj enakomerno nanesli barvo in ne boste imeli debelih barvnih lis.

20. Končni izdelek.