Izdelajte ladjico s svojimi malčki

12. 8. 2012

Marsikdo zelo težko čaka na morje, tako kot jaz 🙂 Z malo spretnosti ga z vašimi malčki lahko pričarate doma.

Ste že pozabili kako se naredi ladjica? Tudi jaz, pa sem se z malo poskušanja zopet spomnila. Samo tisti del z obračanjem mi ni šel najbolje…

Potrebujete papir velikosti A4. Najlepše bo, če izberete potiskanega.

Za dekoracijo ladjice boste potrebovali:
* lesene paličice (“špile” za klobase), potiskan papir velikosti A4, rdeč papir, lepilo, škarje, plastelin ali drugo maso za gnetenje (doma smo imeli “Play Doh”, zato sem uporabila tega).
Paličico zadrite skozi ladjico, ki bo služila za jambor. Naprej vam bodo pomagali malčki.
Iz mase naredite kroglico in jo nataknite na spodnji konec paličice. Služila bo za obtežitev in bo obenem preprečila zdrs paličice iz ladjice (če boste ladjico nato obesili).
Zdaj iz papirja izrežite jadro in zastavico ter ju prilepite na jambor.
Tako, ladjice so gotove. Dodate jim lahko rdeč obroč, vrvico okoli jadra, sidro… Našega fanta je ustvarjanje prehitro minilo, zato nam ni uspelo ladjic še dodatno “nakičiti”.
Ladjice lahko razporedite po mizi ali polici. Pred tem na polico “nagrmadite” kopreno, dodate ribice, sidro, školjke (ki ste jih morda nabrali lansko leto na plaži)…
Ali pa jih s ščipalkami (barvnimi ali natur) pripnete na svilen trakec (jaz ga imam napetega kar celo leto med lestencem in karniso in nanj mesečno menjavam izdelke).

 

< Nazaj na postopke in ideje