Iz škatlice v skrinjo – preobrazba za gusarski rojstni dan

20. 9. 2018

Pred časom sem izdelala dekoracijo za gusarki rojstni dan. Izdelala sem vabila, številko za na vrata, dekoracijo za slamice, zobotrebce, zastavice in skrinjo za čokoladni zaklad.

Iz škatlice v skrinjo – preobrazba za gusarski rojstni dan

Največji izziv mi je predstavljala skrinja, saj je nisem delala še nikoli. Potrebovala sem škatlico, rezalni nož, škarje, čopič, podlogo za rezanje, dekopažni papir, belo lepilo Mod podge, pripomoček za luknjanje, razcepke, vogalnike, zaponko, washi lepilni trak, tekoče perle, blazinico za senčenje Distress Vintage photo.

Najprej sem odrezala vogalčke pri škatlici. Nato sem ob strani z rezalnim nožem zarisala polkrog in ga odrezala. Sledi rezanje sprednjega dela škatlice, ki naj bo v višini začetka polkroga. Hrbtni del prepognite tako, da bo nastal lok. Škatlico sedaj oblepite z dekopažnim papirjem – najprej zunaj, nato dele papirja zavihajte v notranjost. Ko se je posušilo, sem osenčila robove in dodala vogalnike in washi trak. Sledi pritrjevanje ključavnice, ki jo najprej pomerite na skrinji. Luknje zarišite in jih z ročnim luknjačem izrežite. Ključavnico pritrdite s pomočjo zakovic. Čisto na koncu vse okrasite še s tekočimi perlami. Skrinja je pripravljena za čokoladne zlatnike 🙂 Za lažjo predstavo so slikice spodaj 🙂

skrinja za čokoladne zlatnike
Vabila za gusarski rojstni danŠtevilka za na vrata in zastavice za  rojstnodnevno zabavo

Dekoracija za slamice

dekoracija zobotrebcev – za muffine, torto ali druge priboljške 🙂

Potrebuješ pomoč pri dekoraciji zabave? Piši mi 🙂

< Nazaj na postopke in ideje