Ustvarjanje iz papirja z otroki: izdelajmo garažo za avtomobilčke

18. 6. 2018

V naši hiši roza oblekic ne boste srečali, prav tako tudi ne Barbik. Bodo pa vam verjetno pot prekrižali številni hot wheels avtomobilčki. Pri štirih fantih to niti ni presenečenje… A kdo ima otroke tudi ve, da je nakupovanje avtomobilčkov in hot wheels tracks (stez) nikoli končana zgodba. Da bi se temu izognili v stroškovnem smislu, smo se pred dnevi s fanti odločili, da izdelamo lastno hot wheels garažo – kar iz škatle.

Garaža za avtomobilčke iz škatle

Na spletu smo malce pobrskali, da smo našli primerne ustvarjalne ideje iz papirja in se odločili za eno izmed njih. Nekoliko smo jo prilagodili, a kljub temu rezultat in navdušenje nista izostala. Uporabili smo staro škatlo, ji s tulcem od straniščnega papirja izdelali »nadstropje«, z odrezanimi kartonom od pokrova pa rampo in ograjo. Sledil je še za otroke najljubši del: barvanje z akrilno barvo. Zaščitite površine, če želite, da pohištvo ostane v isti barvi kot ga imate, saj se otroci ne ozirajo na to.

Ustvarjanje z otroki jeseni, poleti, pozimi…

Ustvarjanje z otroki je vedno prijetno opravilo. Vzeti si morate čas, si priskrbeti potrpljenje, nivo ter standarde pa spustiti na nižjo raven. Če vam vse troje uspe, vam zagotavljam, da se boste imeli tako vi kot oni nepozabno. Tako je po dobri uri ustvarjanja nastala hot wheels garaža (1) – otroci so namreč vztrajali, da uporabimo hot wheels barve in napise. »Manjka samo še dirkalna steza magic tracks,« so se slišali njihovi komentarji, kar pomeni, da so bili nad izdelanim navdušenim. Štirinajst dni so jo uporabljali dan za dnem.  Na koncu pa popolnoma razmahana garaža za avtomobilčke iz škatle končala v smetnjaku za papir. Naveličali so se je – tako kot se naveličajo številnih drugih igrač, ki za povrh še stanejo.
In potem smo se kmalu lotili novih projektov. Iz odslužene mize smo izdelali podlago za avtomobilčke in izdelali še dodatno garažo za avtomobilčke.

Garaža za avtomobilčke iz škatleGaraža za avtomobilčke iz škatle Garaža za avtomobilčke iz škatle

 

 

< Nazaj na postopke in ideje