Enostavna čestitka za rojstni dan – kako jo izdelati?

16. 1. 2019

Včasih so trenutki, ko moramo na hitro izdelati voščilnico za rojstni dan. Bodisi da imamo časovno stisko bodisi nas tare ustvarjalna kriza – tedaj ni časa za razmišljanje. Potrebno je vzeti orodje in materiale in na hitro izdelati čestitko. Zato bomo tukaj predstavili nekaj primerov kako lahko na vaši ustvarjalni mizi hitro nastane enostavna čestitka za rojstni dan, ki je seveda hkrati tudi lična.

Izdelava enostavne čestitke za rojstni dan za 40 let

Poljubno štampiljko odtisnemo na bel list, ki mora biti manjši, kot je osnova za voščilnico. Nato pograbimo slovenske štampiljke in odtisnite napis v slovenščini. List nalepimo na barvni list (v našem primeru zelen), ki ga nato nalepimo na osnovo za voščilnice. Če imamo strojček za izrezovanje papirja, izrežemo številki 40, sicer pa lahko številki natisnemo in ju odrežemo s škarjami. Številki pobarvamo s flomastrom, ki naj bo take barve, kot bodo nato bleščice v lepilu. Te nanesemo po tem, ko smo številki pobarvali s flomastrom in ju prilepimo. Čestitka za 40. rojstni dan je izdelana. Enostavno, lično in hitro.

Enostavna čestitka za rojstni dan
Bi radi videl še naše druge primere voščilnic, ki jih imamo v prodaji? Klikni na fotografijo.

Izdelava čestitke za rojstni dan za 60 let

Vzemimo nekoliko manjši papir, ki naj po širini ustreza širini osnove za voščilnico. Nanjo nalepimo obojestranski lepilni trak. Naj bo nekoliko daljši, da ga lahko zavihamo na njen hrbet. Odlepimo zaščito na lepilu in na selotejp natresemo bleščice v prahu. Odvečne otresemo stran in kartonček prilepimo na osnovo za voščilnico. Dodatnega lepila ni potrebnega, ker smo prej robove lepilnega traku zavihali na hrbtno stran kartončka. Odtisnimo napis v slovenskem jeziku in nalepimo številke. Pazimo na harmonijo barv. Čestitka za rojstni dan za 60 let je tako pripravljena, da vanjo zapišemo še stavek ali dva voščila…

Enostavna čestitka za rojstni dan

Izdelava moške čestitke ob rojstnem dnevu

Enostavna čestitka za rojstni dan je še posebej primerna za moške, ki običajno ne želijo preveč kičastih voščilnic. Pripravili smo dva primera, ki ju lahko izdelamo hitro in iz »odpadnega« ustvarjalnega materiala.
V prvem primeru smo iz predala z »odpadnim« papirjem nabrali nekaj papirnatih trakov in jih nalepili na kartonček. Štrleče dele smo odstrigli. Spodaj smo odtisnili odtis prozorne štampiljke s slovenskim napisom in kartonček na koncu prilepili na modro osnovo za voščilnico. Sem ter tja smo dodali še kakšen droben kristalček, ki malenkost, a zopet ne preveč – saj gre za moško čestitko – poživi voščilnico.

Čestitka za rojstni dan

V drugem primeru smo ravno tako vzeli nekaj »odpadnih« trakov, ki smo jim z robnimi luknjači izdelali vzorec. Nato jih nalepimo na kartonček na način, da se delno prekrivajo in odtisnemo slovenski napis. Na koncu dodamo še laneno vrvico in čestitka za moškega je nared.

Čestitka za rojstni dan

Enostavna čestitka za rojstni dan prijateljici, za mamo, prijatelju, sodelavki, moškemu… je tako lahko relativno hitro in enostavno izdelati. Tukaj smo vam pripravili samo nekaj primerov kako postopati.
Če pa vam izdelava čestitke dela težave, se lahko obrnete na nas in vam jo bomo izdelali mi.

 

 

< Nazaj na postopke in ideje