Držala za slike iz kamnov

12. 7. 2017

Poletni dnevi s svojo vročico niso ravno najprimernejši za ustvarjanje, a z nekaj truda, motivacije otrok in pozitivnega pristopa je mogoče tudi to. Tokrat smo si zadali za nalogo izdelavo držala za slike iz kamnov, ki bodo sledile našemu prihodu z morja.

Izdelava je enostavna: potrebujete nekaj prodnikov – bolj gladki bodo, lažje bo nanašanje akrilnih barv. Ni nujno da so okrogli, lahko so tudi pravokotnih oblik, ker s svojimi ploskvami ponujajo svojevrsten izziv za barvanje.

Otroci so se barvanja lotili z vso nemo, usmerjali smo jih le pri barvah, da so uporabljali žive ali pastelne, sicer bi na koncu vsi kamni končali v črno-rjavih odtenkih. Barvanja nekaterih sem se lotil tudi sam.

Po barvanju držala za slike iz kamnov pustite, da se dobro posuši ter ga nato dodatno okrasite z detajli. Lahko uporabite akrilno barvo, lahko pa kar marker ali kako drugo pisalo. Sam sem izbral pergamonovo belo pisalo in črn multiliner od copic markerjev. Pri belem pisalu priporočam bel marker – a ker je kovačeva kobila bosa, belega markerja ni bilo pri hiši, zato je tudi »zgolj« pisalo prišlo prav.

 

Sledi še zadnji korak: izdelava žičnatega stojala. Uporabite do največ 2 mm debelo žico, po množnosti črno, ker se še najbolje poda h kamnom. Če vam ustreza bakrena barva, potem posezite po bakreni žici, ki je zelo mehka in zato odlična za oblikovanje. Kje dobite žico? V vsaki bolje založeni železnini.

 

Žico dobro ovijte okoli kamna, da preprečite njeno morebitno premikanje, zgornji konec pa oblikujte v spiralo v katero zataknete fotografjo.

Tako, stojalo je nared, sedaj pa čakamo samo še na udejanjanje morskega izleta, ki bo ponudil motive za fotografije…

Gašper

< Nazaj na postopke in ideje