Decoupage album

12. 8. 2014

Album mora biti tipi topi. A kaj storiti, ko so na njem madeži od lepila (res neposrečeno tovarniško delo) ali pa če je nasploh umazan?

bel album za krst

Decoupage papirji so v tem primeru najboljša izbira. Sploh, ker je osnova albuma bela. Tako bo barva papirja prišla do izraza takšna kot je.

Za preobleko albuma potrebujemo decoupage lepilo (uporabila sem mat), decoupage papirje (potrebovala sem 3 komplete za album s papirji 30 x 30 cm), širok čopič, skalpel, škarjice za vogale in zaščitno obleko! (na to prej nisem pomislila in moje hlače so zdaj čisto zapackane – še vedno se ubadam z madeži).

Album najprej razstavimo. Delamo postopoma, po delih, da se lepilo vmes ne suši. Del albuma namažemo z lepilom, nanj prilepimo decoupage papir in čezenj spet premažemo z lepilom. Vmes ves čas rahlo vlečemo papir, da je nanos papirja enakomeren in da nastane čimmanj gubic. Ko smo namazali celotno stran, se lotimo vogalov, ki jih trikotno odstrižemo in privihamo robova. Nato album odložimo, da se prva stran posuši.

izdelava albuma decoupage ustvarjalni dotik1

Čez pol ure se lahko lotimo notranjega dela – zanj odstrižemo malenkostno manjši kos papirja kot je stranica albuma in ga po enakem postopku prilepimo. Malo več pozornosti moramo nameniti prepogibom in gubam. S čopičem močno podrgnemo po notranjosti prepogiba, da se papir prilepi tudi tja.

izdelava albuma decoupage ustvarjalni dotik2

Ko sta obe platnici suhi, s skalpelom naredimo luknje za vijake (kjer so bile prej) in album sestavimo.

velik krstni album milla2

Album dekoriramo. Kjer so bili stiki dveh pol papirjev lahko prilepimo trak, čipko, izrezek…in tako prikrijemo stik. Na platnici si lahko damo duška s 3D elementi. Rožice so prav dobrodošle 🙂velik krstni album milla1

Pa še njegova notranjost…

velik krstni album milla4

velik krstni album milla5

velik krstni album milla6

 

< Nazaj na postopke in ideje