Decoupage 3D lepljenje z najmlajšimi

18. 11. 2014

Glede na to, da našim malim fantom dajeva škarje v roke že pri 2-eh letih (seveda jih pri tem ves čas nadzorujeva!), striženje obvladajo že pri 4-ih. Pretekli vikend je rojstni dan praznovala Jakobova sestrična, za katero je sam izdelal čestitko. Podarila sem mu set za decoupage z luštnimi motivi 🙂 Za decoupage potrebujemo motiv, ki je večkratno natisnjen, lahko ga večkratno odtisnemo tudi sami (s tem, da ga vedno več manjka), 3D lepljive penaste kvadratke, škarjice za natančno striženje.

Jakob je izbral ovčke in se lotil striženja. Pri tej tehniki je ključna natančnost striženja.Naš fant s tem ni imel težav in sem kar debelo pogledala, kako natančno je izrezal vse dele ovčke (glede na to, da je pred dnevi dopolnil 5 let). Nato je zadaj na vse izrezane dele nalepil 3D lepljive penaste kvadratke, in jih z mojo pomočjo nalepil na vrh drugega, od največjega dela, do vedno manjšega.

decoupage ustvarjalni dotik

decoupage lepljenje jakob1

 Na koncu sledi še dekoracija. Midva sva uporabila reliefni roza papir z rožicami (narejen z napravo Cuttlebug), nekaj rumenega papirja za ozadje, rožice (narejene z luknjačem), lepilo in polovične kristalčke.

decoupage lepljenje jakob2

Krasen izdelek našega petletnika 🙂

Dvema izmed vas pa podarjamo set decoupage, v katerem boste našli enak motiv, kot je prikazan zgoraj, le pustiti morate komentar spodaj pod objavo ali pa pri objavi na našem Facebook profilu. Časa imate do nedelje, 23. 11. 2014.

nagrada fb decoupage

< Nazaj na postopke in ideje