Decoupage 3D lepljenje z najmlajšimi

18. 11. 2014

Glede na to, da našim malim fantom dajeva škarje v roke že pri 2-eh letih (seveda jih pri tem ves čas nadzorujeva!), striženje obvladajo že pri 4-ih. Pretekli vikend je rojstni dan praznovala Jakobova sestrična, za katero je sam izdelal čestitko. Podarila sem mu set za decoupage z luštnimi motivi 🙂 Za decoupage potrebujemo motiv, ki je večkratno natisnjen, lahko ga večkratno odtisnemo tudi sami (s tem, da ga vedno več manjka), 3D lepljive penaste kvadratke, škarjice za natančno striženje.

Jakob je izbral ovčke in se lotil striženja. Pri tej tehniki je ključna natančnost striženja.Naš fant s tem ni imel težav in sem kar debelo pogledala, kako natančno je izrezal vse dele ovčke (glede na to, da je pred dnevi dopolnil 5 let). Nato je zadaj na vse izrezane dele nalepil 3D lepljive penaste kvadratke, in jih z mojo pomočjo nalepil na vrh drugega, od največjega dela, do vedno manjšega.

decoupage ustvarjalni dotik

decoupage lepljenje jakob1

 Na koncu sledi še dekoracija. Midva sva uporabila reliefni roza papir z rožicami (narejen z napravo Cuttlebug), nekaj rumenega papirja za ozadje, rožice (narejene z luknjačem), lepilo in polovične kristalčke.

decoupage lepljenje jakob2

Krasen izdelek našega petletnika 🙂

Dvema izmed vas pa podarjamo set decoupage, v katerem boste našli enak motiv, kot je prikazan zgoraj, le pustiti morate komentar spodaj pod objavo ali pa pri objavi na našem Facebook profilu. Časa imate do nedelje, 23. 11. 2014.

nagrada fb decoupage

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili

 • JakoB je talent za ostvarjanje podedoval po vaju<<<<;) super je izdelal čestitko 😉 jaz sem naši mali tudi že zelo zgodaj daja škarje v roko in sicer ta prve od Fiskars-a 😉 najraje izrezujeva stvari in jih lepima na čestitke, škatle, zvezke in še kaj bi se našlo;) zelo rade tudi barvama 😉

 • Joj, ful lepo je izrezal tale vaš fant. In lepo sta potem sestavila skupaj. Očitno je res podedoval nekaj ustvarjalne žilice.
  Res lep učinek pride z decoupagem.

 • Katarinčica

  Res je Jakob pravi talent za ustvarjanje. In kako lepo je izrezal motive. Krasno. Drugače pa z našimi tremi fanti največ ustvarjamo ob praznikih, da stanovanje okrasimo letnemu času primerno. Najraje imajo mozaike z moosgummo, ustvarjanje figur iz stiropora (smreke, jelenčki, pingvini, sneženi možje, piščančki, zajčki …), izdelovanje papirnih okraskov, izrezovanje motivov iz debelejšega papirja, ki jih polepijo z različnimi dodatki (perlice, moosguma, bleščice, filc, naravni material,…). Aktualno je tudi izdelovanje figur iz hama perlic, izdelovali pa smo tudi manjše gobeline.

 • Urška

  Tudi sama rada posežem po decoupage stilu.Zraven pa seveda tudi moja hčerkica Klavdija,ki je že od malih nog ljubiteljica rezanja,lepljenja in sestavljanja.Rada ustvarja iz vseh mogočih materialov-od papirja do različnih mas.
  Jakobu lahko samo zaploskam,saj je izdelal pravo umetnijo.Prava paša za oči je.Ni kaj,po maminih in očkovih stopinjah 🙂
  LP,Urška

 • Valerija

  Jakob je resnično čudovito izdelal voščilnico, nikoli ne bi rekla, da je to delo 5-letnika. Bravo! Moji hčerkici ( 7 in 5 let ) imata radi vse vrste ustvarjanja…samo da se izdeluje. Najpogosteje pa morda barvata motive, jih potem izrežeta in dodajata razne dodatke. Moramo tudi mi poizkusiti kako bi šel decoupage.
  Lp, Valerija