Darilo za staro mamo ali babico

7. 4. 2018

Si ob rojstnih dnevih, še posebej ob okroglih obletnicah tudi ti v zagati, kaj podariti? Letos je praznovala moja stara mama 80 let, zato je moralo biti darilo primerno njeni starosti. Kaj narediti stari mami za rojstni dan? Včasih spečem torto, včasih izdelam album, ali podarim darilni bon… Tokrat pa sem se odločila, da bo darilo za staro mamo nekaj posebnega – v obliki uokvirjenih spominov. Vse skupaj sem na koncu opremila še z lično kuverto, ki sem jo prav tako izdelala sama in – seveda – še s čestitko za 80. rojstni dan.

Darilo za staro mamo naj ima tvoj ustvarjalni pridih

Odločila sem se, da babici za rojstni dan podarim okvir s fotografijami naše družine, ki ga bom še dodatno obdelala. Tovrstne okvirje najdete danes že v diskontnih trgovinah po zelo ugodnih cenah, lahko pa posežete tudi po kakšnem dražjem iz pohištvene trgovine. Izbira je vaša. Odločila sem se za bel okvir, ki ga je mogoče najbolje kombinirati, lahko pa ga tudi poljubno prebarvate.

Okvirju za slike dodam tablico

Moj okviru je imel možnost dodati 10 fotografij. Preverite ali so dovolj velike, sicer jih boste morali obrezati ali pa položiti na ustrezno podlago. Ko imate tako zapolnjen okvir, je čas, da dodate nanj nekaj svojega ustvarjalnega pridiha. Odločila sem se za črne lesene tablice, ki so sicer mišljene za ceno. Z belim sharpie flomastrom sem nanje napisala besedo »mama« in številko »80« ter jo prilepila na okvir. Darilo za staro mamo za 80 let je bilo tako nared.

 

Darilo za staro mamo

Darilna ovojnica
Kako se izdela darilno ovojnico pa si lahko pogledaš v spodnjem videu. Vanjo sem napisala pesem, ki sem jo malo priredila, avtorja pa ne poznam.

KDO JE BABICA IN KDO STARA MAMA

Babica stanuje v temnem gozdu,
z volkom in nekim lovcem,
a stara mama pri Rupnik,
kjer streže otrokom, vnukom in loncem.

O babici pesmica kroži,
govore pravljice stare
in Rdeča kapica nosi
dobrot ji polne košare.

A stara mama se skoro ne vidi,
o njej ni slišati mnogo,
četudi v naši družini
igra najpomembnejšo vlogo.

Brez nje ne bi bilo marsičesa,
recimo vnukov, pravnukov ali pa očeta.
Zato naj pri nas do stotega leta
stara mama ostane.

Če pa ti ustvarjanje dela težave in potrebuješ mojo pomoč, lahko pomagam. Izdelujem čestitke in albume po naročilu.
Unikatni izdelki po naročilu

 

< Nazaj na postopke in ideje