Cik cak knjigica in škatlica za poroko

23. 10. 2018

Si tudi ti kdaj naredila izdelek samo na pol, ki je potem na polici ali v omari čakal, do dokončne inspiracije? Meni se to večkrat zgodi in tokrat je na dokončanje čakala luštna cik cak knjigica in škatlica za poroko. Osnovna škatlica in cik cak knjigica je bila še od srečanja ustvarjalk v Cerknici, kjer smo z dekleti naredile prekrasne izdelke. Če je katera založila navodila, jih bom še enkrat zapisala spodaj, najprej pa predstavim dimenzije. Najlažja varianta in zame najbolj optimalna je srednja velikost. Papirji so pa še vedno najboljši First editional papers, ki jih odlikujejo lepi vzorčki, bleščeča eleganca, kvalitetna trdota.

Velikosti cik cak knjigice in škatlice za poroko ter mere papirja

Če želimo imeti končno velikost okvirja za sliko 15 x 15 cm, potem izberemo ♦ za spodnji del škatle 48 x 48 cm velik papir ♦ za pokrov škatle 35 x 35 cm velik papir ♦ za okvir cik cak knjigice 30,5 x 30,5 cm.

Za velikost okvirja 10 x 10 cm izberemo ♦ za spodnji del škatle 30,5 x 30,5 cm velik papir ♦ za pokrov škatle 22,5 x 22,5 cm velik papir ♦ za okvir cik cak knjigice 20,3 x 20,3 cm.

Če pa želimo imeti okvir velik 7,5 x 7,5 cm potem izberemo ♦ za spodnji del škatle 23 x 23 cm velik papir ♦ za pokrov škatle 17,5 x 17,5 cm velik papir ♦ za okvir cik cak knjigice 7,5 x 7,5 cm.

Cik cak knjigica in škatlica. Knjigica ima 6 razdelkov, z dvema napisoma. Na prazne okvirčke lahko sami napišete posvetilo ali pa zataknete denar za obdarovanca. Izvirno, unikatno in personalizirano darilo za poroko.

Navodila za cik cak knjigico in škatlico

Spodnji del škatlice – dno

*Potisk papirja naj bo obrnjen navzgor *Prepogni na pol *Papir odpri in zasukaj za 90 stopinj ter ga prepogni na pol *Papir odpri in obrni, da bo potisk spodaj *Vse vogale prepogni do sredine *Robove prepogni do sredine *Zasukaj papir za 90 stopinj in prepogni vse robove do sredine *Odpri papir tako, da bosta samo zgornji in spodnji trikotnik v sredini *Prepogni zgornji in spodnji rob do sredine *Zloži še ostali stranici tako, da prideta trikotnika na levi in desni strani v sredino.

Pokrov škatlice

*Potisk papirja naj bo obrnjen navzdol *Papir prepogni na polovico *Odpri in prepogni obe stranici do sredine prepogiba *Odpri in obrni papir, da bo potisk zgoraj *Zasukaj papir za 90 stopinj in označi sredino z majhnim prepogibom *Prepogni zgornjo in spodnjo stranico do sredine (kjer si označila) *Odpri in obrni papir, da bo potisk spodaj *Vogale obrni proti sredinie in prepogni samo del vogala (pri sredinskem prepogibu) *Odpri in vogale prepogni do sredine prvega prepogiba *Spodnji rob prepogni do prve prepogibne črte *Ponovi na zgornjem robu *Oba prepogiba zavihaj navzgor *Zloži še levi in desni rob pod pokrov (na sredini pritisni pod pokrov)

Okvir za sliko, stran cik cak knjigice

*Potisk papirja obrni navzgor *Prepogni na polovico *Oba robova prepogni do polovice *Odpri in obrni papir, da bo potisk spodaj *Zasukaj papir za 90 stopinj in prepogni na polovico *Oba robova prepogni do polovice *Odpri in obrni papir, da bo potisk zgoraj *Vse vogale prepogni do sredine *Odpri in obrni papir, da bo potisk spodaj *Odpri in vogale prepogni do prvega prepogiba *Zloži tako, da pritisneš na srednji del robu v sredino, trikotnike pa prepogneš ob rob.

Za v okvir pridejo v poštev papirji, ki so 2 mm manjši od okvirja, torej za velikost 10 cm, potrebuješ 9,8 cm velike papirje.

Če ti časovno ne uspe, ti škatlico izdelam jaz ali pa izberi kaj drugega iz moje unikatne ponudbe.

< Nazaj na postopke in ideje

Izdelki, ki smo jih uporabili