Cik cak album “Morje 2010”

30. 12. 2011

 

 
Včasih si kakšnih stvari ne moremo predstavljati, si zamišljati, kaj bi iz njih naredili. Tokrat vam ponujam idejo za cik cak album, ki ga najdete v naši trgovini.
 
Že eno leto je od tega, kar smo bili na našem prvem skupnem morju…, kjer je naš fant dobil vročino na dan odhoda, čez čas pa je narasla na 40 stopinj 🙁 Čez 2 meseca smo šli ponovno in se je stanje SPET ponovilo. Takrat še nismo dojeli, da je bil vzrok v zamenjavi okolja.
Skratka, slike sem imela razvite že več kot leto dni in čakale so me, da
jih shranim v knjižico spominov. Izbrala sem cik-cak album, ki ga lahko razprtega postavimo na mizo ali ga gledamo kot knjigo.

 
1. Na platnico in zadnjo stran najprej nalepimo barvne trakove, s katerima bomo album zavezali. Trakova naj gledata približno 15 cm čez levo in desno stran.

 
2. Bele platnice in liste prelepimo s potiskanim papirjem. Pri lepljenju uporabimo obojestranski selotejp, ker prilepi trajno in papir ne naguba, kot tekoče lepilo.
 
3. Za dekoracijo naslovnice uporabite stvari, ki vas spominjajo na skupek teh dogodkov. Z možem sva nabrala kar nekaj školjk in manjših kamnov. Sicer mi ni najbolj všeč, a sem mogla poskusiti. Črke in številke sem premazala s premazom za razpoke.

4. Prav tako pomembna je zadnja stran. Jaz sem na zadnjo stran dala fotografijo, kar se ni izkazalo za najbolj praktično, saj se prsti kar “lepijo” nanjo, ko ga držiš v roki. Pa čeprav so fotografije razvite na mat papir.

5. Na notranje strani prilepite fotografije. Če želite imeti več fotografij, ne le eno na stran, lahko naredite “žepek” za dodatne fotografije. Vzemite prazno ovojnico, jo zalepite in jo nato odrežite na velikost fotografije (malo večja naj bo, da gre brez težav vanjo). Nato jo prelepite s potiskanim papirjem in naredite primerno luknjo, da boste fotografijo lažje izvlekli. Fotografiji na zadnji strani dodajte krogec ali drug kos tršega papirja, ki bo služil za izvlek.

 

6. Dodajte dodatke po želji. Dodatki v “notranjih straneh” naj ne bodo “previsoki”, da se album pri zlaganju zaradi dodatkov ne bo vihal. K vsaki fotografiji zapišite spomine in dogodke, ki spremljajo nastanek fotografije.

 

NAMIG:
Da bo album kar se da ličen, poglejte barve na fotografiji in poskusite vsako stran narediti z barvno lestvico iz posamezne fotografije. Hkrati pazite, da ne uporabite preveč mešanih barv.

 

Pri mojem albumu je bilo vodilo v odtenkih oranžne in rumene, poigrala pa sem se s papirji pastelno modre, zelene in roza barve.
< Nazaj na postopke in ideje