Za čestitko z metuljem potrebujete:- podlogo za rezanje in ustvarjanje - pripomoček za rezanje (gilijotina, rezalnik) - trši papir za izdelavo šablone, papir za zaščito - vrhnji del papirja iz kartona za mleko ali ovojni papir - osnovo za voščilnico 13,5x13,5 cm - scrapbook papir (potiskan papir) - štampiljko pisava - štanco EK Pointed Flower - Distress ink Vintage photo in aplikator - praskač robov - Crackle accents premaz za razpoke - obojestranski lepilni trak, tekoče lepilo (mekol), škarje - 3D samolepljive kvadratke - polperle

1. Najprej si naredite dve šabloni metulja. Lahko si pomagate s kakšno sliko ali pa ga narišete sami. Dobro je, da sta obe strani simetrični, saj tako potem ni potrebno paziti, da se zgornji metulj res ujema s spodnjim. Zgornja šablona naj ima bolj natančne obrise.

2. Spodnjo šablono metulja pa priredite po zgornji.

3. Za spodnjega metulja uporabljam vrhnji del papirja od kartona za mleko (ostanek pri izdelovanju čestitk slončkov in albumov). Papir prepognem in po polovici prelepim z obojestranskim lepilnim trakom. Obe polovici zlepim.

4. Tako pripravljen papir je voljan, upogibljiv, a hkrati trden, da lahko nosi zgornjega metulja.

5. S pomočjo šablone izrežite zgornjega in spodnjega metulja, iz enojnega vrhnjega dela papirja od kartona za mleko izrežite kvadrat 9,2x9,2 cm, iz scrapbook papirja pa dva kvadrata: 6,6x6,6 cm in 13x13 cm.

6. S štanco EK Pointed Flower po navodilih izsekajte rob. Štampiljko pisava odtisnite z Vintage photo distress blazinico na oba metulja in vse tri kvadrate. Senčite robove z aplikatorjem.

7. Na zgornjega metuljčka nanesite medij za razpoke in počakajte, da se dobro posuši. Nikar ne sušite s toplotno pištolo, ker se bodo naredili mehurji. Pustite, da se premaz sam posuši.

8. Med tem, ko čakate, da se premaz posuši, nacefrajte robove in osenčite notranjost in zunanjost čestitke. Jaz robove notranjosti in zadnjega dela čestitke okrasim tudi z vijugami in metulji. Kvadratkom z zadnje strani nalepite obojestranski lepilni trak.

9. Ko je premaz posušen, spodnji del metulja namažite s tekočim lepilom, vendar lepila nanašajte na tanko in ne preblizu roba. Rob metulja bo tako kasneje ostal malce pridvignjen in bo dajal 3D občutek.

10. Kvadratke prilepite na osnovo, metulju pa z zadnje strani v srednjem delu prilepite nekaj 3D blazinic.

11. Metulja postrani prilepite na čestitko in dodajte polperle.

12. Končana čestitka. Tokrat sem uporabila osnovo 13x13 cm, ponavadi delam z 12,5x12,5. Poizkusite obe varianti in tako primerjajte, katera vam bo bolj všeč :)

Simona, hvala tudi tokrat za nazoren opis postopka :)