Buče, pajki in hiša strahov

31. 10. 2016

Tako kot vsako leto smo tudi letos za noč čarovnic izrezovali buče. Seveda so za vse poskrbeli naši fantje. Peške so odstranili s pomočjo zajemalke za testenine, nato pa smo se lotili obrazov. Najlažje je, če prej narišemo motiv na bučo, nato po črtah zarežemo z ostrim nožem, otrokom pa damo v roke kuhinjski nož, s pomočjo katerega izrezane dele odstranijo in polepšajo reze. buce

Buče smo pustili pred vhodnimi vrati, da bodo danes zvečer odgnale čarovnice. Notri pa smo obesili netopirje, pajke in hišo strahov. Slednje se je lotil naš najstarejši. Najprej sva na črn papir narisala hišo in s skalpelom izrezala okna. Nato sva zadaj prilepila rumen papir, Jakob pa je s črnim tankim pisalom narisal duhove.

Pajkove mreže

Pajkove mreže smo naredili iz papirnatih krožnikov, katerim smo odstranili sredino. Nato so obod krožnika otroci pobarvali, jaz pa sem z luknjačem naredila luknje skozi katere so fantje napeljali nit. Ker se je večkrat zamežljala, smo jo odstrigli in začeli znova. Na mrežo smo dali pajka, narejenega iz obrisa rok, ovalnega telesa in migetajočih očes. Uuuuuu, noč čarovnic!!!
noc-carovnic

Pa veliko veselja pri ustvarjanju.

< Nazaj na postopke in ideje