Izdelaj sam označevalec strani za na hladilnik: blok post it

24. 9. 2018

Ker nam je zmanjkalo živahnih lističev bloka Post it, kamor pišemo vse kar je potrebno nakupiti, sem izdelala novega. Postopek je čisto preprost, pripomočke in materiale, ki jih potrebuješ, pa imaš prav gotovo doma. Zakaj bi torej kupovali pisarniški material office, če ga lahko z nekaj spretnosti izdelate sami?

Blok post it z magneti na hladilniku

Poiskala sem ne preveč trd karton, papir velikosti 30 x 30 cm, blok s samolepilnimi lističi, škarje, obojestranski lepilni trak, magnete, močno lepilo, košček papirja, papir A4, kristalčke, dodatke in odtiske. Najprej sem s papirjem ovila karton tako, kot ovijemo platnico albuma. To pomeni, da ovijemo prednjo stran kartona, odvečni papir pa prepognemo in prilepimo na zadnjo stran. Za zadnjo stran pa sedaj izrežemo papir v velikosti kartona in ga prilepimo na karton. Na ta način prekrijemo zavihan papir iz prednje strani na zadnjo stran. 

Nalepila sem dovolj močne magnete zadaj, spredaj pa blok s samolepilnimi lističi v živahnih barvah (blok Post it). Nato sem vzela manjši listek, ki naj bo nekoliko trši, velikosti circa 10 x 7 cm, in sem ga ovila okoli flomastra, da sem dobila tulec. Zlepila sem ga – čemer sem si pomagala s ščipalko, ki sem jo pripela na eno stran. To sicer ne bi bilo potrebno, saj je lepilo znamke Stamperia zelo močno in zelo hitro prime in tako ne dopušča popravkov. Za piko na i sem na celotni izdelek nalepila še nekaj kristalčkov in odtisov štampiljk.  Enostavno in uporabno, blok post it z magneti na hladilniku 🙂

Seveda ni nujno potrebno, da je blok z post it listki namenjen nakupovalnemu seznamu za trgovino. Samolepilne lističe lahko s pridom uporabite kot označevalec strani (1).

Blok post it z magneti na hladilniku

< Nazaj na postopke in ideje